Fotó: Kemencetepsi
A sajtos tallér az ünnepek nagy kedvence, ugyanis a sós finomság igazi felüdülés a sok cukorbomba mellett.
Bár imádjuk a tipikus karácsonyi sütiket is, az ünnepek végére általában már nem igazán kívánjuk őket. Ilyenkor jön jól a könnyed és ropogós sajtos tallér, ami hidegen és melegen is ugyanolyan finom.
Bár az elkészítése nagyon egyszerű, a problémát az okozhatja, hogy nem mindenkinek van otthon tallérsütője, de jó hír, hogy akár gofrisütőben is összedobhatjuk a finom rágcsálnivalót.
Öntsük egy tálba a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a vajat, a sajtot, a tejfölt, a tojást és a sót.
Az egészet jó alaposan gyúrjuk össze, majd ha a massza összeállt, szép fényes, és a kezünkről is lejön, akkor formázzunk belőle cipót.
Abból készítsünk kb. 2 centi átmerőjű golyókat. Több tálba osszuk szét, és tegyük a hidegre, majd egy órán keresztül pihentessük.
Sütés előtt vegyük ki a tésztát a hűtőből, a tallérsütőt pedig melegítsük fel, és kenjük ki valamilyen zsiradékkal.
Tegyünk bele két-három gombócot, a sütő tetejét nyomjuk rá, várjunk öt másodpercig, majd fordítsuk meg. Pirulásig süssük a tallérokat.
Minél sötétebbek, annál ropogósabbak lesznek. Ha a kész tészta nem esik ki magától, egy lapáttal segítsük ki a sütőből.
[sc name=”facebook” ]
Ha gyors, illatos, őszi desszertet keresel, ami melegséggel tölti meg a konyhát és a lelkedet…
Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…
Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…
Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…
Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…
A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…