Fotó: The Nosey Chef
Nem túlzás: a skót tojás az egyik legjobb dolog, ami egy tojással történhet, húsvétkor pedig szinte kötelező elkészíteni.
A britek megőrülnek ezért a fogásért, és mi ezért nem is hibáztatjuk őket, a fűszeres ropogós bundájú tojás ugyanis nagyon emlékeztet a mi Stefánia vagdaltunkra, amely gyerekkori nagy kedvencünk. Az elkészítése nem igényel különösebben bonyolult konyhai hadműveletet, annyi a lényeg, hogy a húst bátran fűszerezzük, és nagyon figyeljünk a tojás főzési idejére, ugyanis akkor lesz igazán finom a skót tojás, ha folyós, lágy textúrájú marad a belseje.
A kolbászhúst tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket.
Hideg sós vízben tegyük fel főni a tojásokat forrástól számított kb. 4 percig, hogy a belsejük kocsonyás és kissé folyós maradjon. Főzés után a tojásokat hámozzuk meg, majd “csomagoljuk” be a húsadagunkba egyenletesen, szép bundát formázva rájuk.
Panírozzuk a szokásos módon, végül bő olajban süssük őket aranybarnára.
Reggelire savanyúsággal is nagyon finom, de a franciasaláta is remekül megy hozzá! Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Amint beköszönt a kánikula, nemcsak a ruhatárunkon, hanem a tányérunk tartalmán is érdemes változtatni. A…
Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo…
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…