Fotó: The Nosey Chef
Nem túlzás: a skót tojás az egyik legjobb dolog, ami egy tojással történhet, húsvétkor pedig szinte kötelező elkészíteni.
A britek megőrülnek ezért a fogásért, és mi ezért nem is hibáztatjuk őket, a fűszeres ropogós bundájú tojás ugyanis nagyon emlékeztet a mi Stefánia vagdaltunkra, amely gyerekkori nagy kedvencünk. Az elkészítése nem igényel különösebben bonyolult konyhai hadműveletet, annyi a lényeg, hogy a húst bátran fűszerezzük, és nagyon figyeljünk a tojás főzési idejére, ugyanis akkor lesz igazán finom a skót tojás, ha folyós, lágy textúrájú marad a belseje.
A kolbászhúst tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket.
Hideg sós vízben tegyük fel főni a tojásokat forrástól számított kb. 4 percig, hogy a belsejük kocsonyás és kissé folyós maradjon. Főzés után a tojásokat hámozzuk meg, majd “csomagoljuk” be a húsadagunkba egyenletesen, szép bundát formázva rájuk.
Panírozzuk a szokásos módon, végül bő olajban süssük őket aranybarnára.
Reggelire savanyúsággal is nagyon finom, de a franciasaláta is remekül megy hozzá! Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…