A serpenyőben sült királyrák egy egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor ínycsiklandó finomság, amit több okból kifolyólag is érdemes elkészíteni. 

Ha szereted rákot, akkor feltétlenül süsd meg egyszer serpenyőben is, abbahagyhatatlanul finom fogás lesz a végeredmény. Az alábbi recept nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nincs mit rajta ragozni, elég csak befűszerezni a rákocskákat, pár perc alatt megsütni, és már fogyaszthatjuk is.

Serpenyőben sült királyrák 

  • 5 dkg vaj
  • 3 ek. olívaolaj
  • 25 dkg királyrákfarok (héja nélkül)
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 citromból nyert citromlé
  • ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

A vajat és az olívát egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beletesszük a megmosott és lecsöpögtetett rákfarkat, a nagyobb darabokra vágott fokhagymagerezdeket, fűszerezzük, és addig sütjük amíg szépen pirulni kezd.

Mikor egyenletesen szép rózsaszínűre sültek (kb. 15 perc), akkor lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a citromlével és megszórjuk a friss petrezselyemzölddel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: