A jól ismert és népszerű mac and cheese spenótos verzióban is elkészíthető, ami tutira nyerő lesz nálad, ha egyébként is szereted a zöld leveleket.
Az amerikai sajtos tészta, a mac and chesse (macaroni and cheese) páratlanul finom fogás, igazi bűnös élvezet, amire nehéz nemet mondani. A sütőben készült alaprecept már önmagában is nagyon ízletes, ám ha csavarni szeretnél a dolgon, akkor csempéssz spenótot a tészta közzé. A sajtot viszont ennél a receptnél sem szabad sajnálni.
A sajtokat lereszeljük, fél bögrényit félreteszünk a tálaláshoz.
A tésztát sós, lobogó vízben elkezdjük megfőzni.
Míg a tészta fő, 3 evőkanál olajat felhevítünk, beleszórjuk a lisztet, világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről félrehúzzuk, lassan, folyton keverve felengedjük a tejjel, és hozzáöntjük a tejszínt is. Belekeverjük a sajtot, majd visszatesszük a tűzre, alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg a sajt felolvad. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a szerecsendióval.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük és hozzákeverjük a masszához. Hozzáadjuk a spenótot, és az egészet addig kevergetjük, amíg megpuhulnak és összemennek a levelek.
Az egészet jól elkeverjük, majd tepsibe terítjük. A fél bögre zsemlemorzsát a maradék reszelt sajttal és 2 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egyenletesen a tészta tetejére halmozzuk.
200 fokos sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…