Categories: ReceptekTészták

Spenótos mac and cheese

A jól ismert és népszerű mac and cheese spenótos verzióban is elkészíthető, ami tutira nyerő lesz nálad, ha egyébként is szereted a zöld leveleket. 

Az amerikai sajtos tészta, a mac and chesse (macaroni and cheese) páratlanul finom fogás, igazi bűnös élvezet, amire nehéz nemet mondani. A sütőben készült alaprecept már önmagában is nagyon ízletes, ám ha csavarni szeretnél a dolgon, akkor csempéssz spenótot a tészta közzé. A sajtot viszont ennél a receptnél sem szabad sajnálni.

Spenótos mac and cheese

50 dkg kagylótészta (vagy szarvacska)
20 dkg edami sajt
20 dkg cheddar sajt
3 dl tej
2 dl tejszín
3 evőkanál finomliszt
350 gramm spenót (bébispenót a legjobb)
0.5 bögre zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
olaj

A sajtokat lereszeljük, fél bögrényit félreteszünk a tálaláshoz.

A tésztát sós, lobogó vízben elkezdjük megfőzni.

Míg a tészta fő, 3 evőkanál olajat felhevítünk, beleszórjuk a lisztet, világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről félrehúzzuk, lassan, folyton keverve felengedjük a tejjel, és hozzáöntjük a tejszínt is. Belekeverjük a sajtot, majd visszatesszük a tűzre, alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg a sajt felolvad. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a szerecsendióval.

Ha a tészta elkészült, leszűrjük és hozzákeverjük a masszához. Hozzáadjuk a spenótot, és az egészet addig kevergetjük, amíg megpuhulnak és összemennek a levelek.

Az egészet jól elkeverjük, majd tepsibe terítjük. A fél bögre zsemlemorzsát a maradék reszelt sajttal és 2 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egyenletesen a tészta tetejére halmozzuk.

200 fokos sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Vajling

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago