A spárga nemcsak levesként, párolva vagy sütve, de ropogós, szezámmagos bundában megforgatva is nagyon ízletes.
A legnépszerűbb rántott zöldségek közé a gomba és a karfiol tartozik, de a ropogós, szezámmagos bunda még egy olyan megosztó zöldséget is, mint a spárga képes vonzóvá varázsolni a válogatós gyerekek szemében. Ha pedig nem szeretnénk, hogy bő olajban készüljön az étel, akkor tepsiben is nyugodtan megsüthetjük.
A bundázott zöldségek mellé mindig jólesik egy mártás is, a spárga mellé például remekül passzol a hollandi, de ha diétásabbat szeretnénk, akkor egy fokhagymás joghurtos-mártogatós is kitűnő választás.
Szezámmagos rántott spárga
Panírozáshoz:
szükség szerint liszt
szükség szerint zsemlemorzsa
2 db tojás
ízlés szerint szezámmag
ízlés szerint só
ízlés szerint vegeta
Sütéshez:
szükség szerint étolaj
A tojásokat tálba ütjük, majd elkeverjük benne a fűszereket.
Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, a zsemlemorzsát és az ízlés szerint sózott, felvert tojást. A zsemlemorzsába ízlés szerint szezámmagot keverünk. A spárgákat egyesével bepanírozzuk.
A bepanírozott spárgákat lefektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, fújunk rájuk egy kevés olajat. 180 fokosra előmelegített sütőbe toljuk őket, majd és 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész is a mennyei ropogós rántott spárga, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]