Fotó: Rachael Ray in Season
A tejszínes-pestós spagetti a világ legegyszerűbb étele, ami bármiféle flinc-flanc nélkül is remekül működik.
Bár házi pestót készíteni sem nem egy nagy ördöngösség – csupán egy-két alapanyag és egy mixer kell hozzá – , ám abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb a boltban leemelni egy kész pestót. Ha nincs túl sok időnk, akkor érdemes lehet a bolti variációkkal is próbálkozni, mert hiszitek vagy sem, de találni nagyon finom kész verziót is. (Megsúgjuk, a Lidl-s pesto például isteni!)
Ha egy kis pluszra vágyunk, mehet a tésztához egy marék mogyoró, dió, mandula, vagy pár szem friss/aszalt paradicsom is.
Feltesszük a vizet a spagettinek, és a forrástól számítva kb. 8 perc alatt al dente-re, tehát félkeményre főzzük, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a pestót (ha bolti pestóval dolgozunk, ezt a részt átugorjuk:) egy aprítóba (vagy turmixba) tesszük a mogyorót, a bazsalikomot, a reszelt sajtot, a fenyőmagot és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy kellemesen pépes állagú legyen.
A tésztát egy edénybe helyezzük, majd a tejszínnel lassú tűzön összeforgatjuk (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon). A legvégén a pestóval is átforgatjuk.
Parmezánnal és frissen őrölt borssal azonnal tálaljuk.
Kész is az isteni tejszínes-pestós spagetti, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…