Fotó: Rachael Ray in Season
A tejszínes-pestós spagetti a világ legegyszerűbb étele, ami bármiféle flinc-flanc nélkül is remekül működik.
Bár házi pestót készíteni sem nem egy nagy ördöngösség – csupán egy-két alapanyag és egy mixer kell hozzá – , ám abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb a boltban leemelni egy kész pestót. Ha nincs túl sok időnk, akkor érdemes lehet a bolti variációkkal is próbálkozni, mert hiszitek vagy sem, de találni nagyon finom kész verziót is. (Megsúgjuk, a Lidl-s pesto például isteni!)
Ha egy kis pluszra vágyunk, mehet a tésztához egy marék mogyoró, dió, mandula, vagy pár szem friss/aszalt paradicsom is.
Feltesszük a vizet a spagettinek, és a forrástól számítva kb. 8 perc alatt al dente-re, tehát félkeményre főzzük, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a pestót (ha bolti pestóval dolgozunk, ezt a részt átugorjuk:) egy aprítóba (vagy turmixba) tesszük a mogyorót, a bazsalikomot, a reszelt sajtot, a fenyőmagot és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy kellemesen pépes állagú legyen.
A tésztát egy edénybe helyezzük, majd a tejszínnel lassú tűzön összeforgatjuk (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon). A legvégén a pestóval is átforgatjuk.
Parmezánnal és frissen őrölt borssal azonnal tálaljuk.
Kész is az isteni tejszínes-pestós spagetti, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…