Tésztasaláta
Fotó:allreceipes.com

Tésztasalátát sokszor sok féle módon tudunk elkészíteni, a könnyed vacsora receptjeink közül az egyik legízletesebb verziót szeretnénk bemutatni.

Hozzávalók

1 cs fusilli tészta
8-10 db koktélparadicsom félbevágva
200 g sajt kockára vágva
200 g pepperoni, félbevágva
1 zöld kaliforniai paprika
olajbogyó, lecsepegtetve, félve vágva
15 dkg sonka
1 doboz joghurt/tejföl

bors

Forraljuk fel egy nagy fazékban a sós vizet, majd főzzük meg a tésztát 10 perc alatt. Miután elkészült, csepegtessük le. (egy tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni a tésztát, így a később hozzáadott öntetet sokkal jobban tapad a tésztához)

Egy nagy tálba tegyük bele a tésztát, paradicsomot, sajtot, paprikát, pepperonit, olivabogyót és a felkockázott sonkát. Egy külön kis tábla keverjük össze a tejfölt egy csipet sóval, borssal, majd öntsük nyakon vele és keverjük jól össze a tésztát.

Jó étvágyat kívánunk!