Fotó: Raymond Blanc
A narancsmártás remek kiegészítője az ünnepi asztalnak, mivel nem csak az édes sütikhez, de a sós sültekhez is kiváló.
Karácsony táján mindenki sokat tanakodik azon, mi lehetne az ünnepi menü, és mivel tudná picit feldobni a hagyományos ételeket. A narancsmártás pont ezekre az alkalmakra kínál megoldást, ugyanis remekül megy a sült húsokhoz, a kacsához például különösen.
A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk – a rostját nyugodtan benne hagyhatjuk.
1 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd mehet bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és az is mehet a cukros narancslébe.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só) a levet, majd kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük.
Félóra alatt kész is az isteni narancsmártás.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…