Fotó: Raymond Blanc
A narancsmártás remek kiegészítője az ünnepi asztalnak, mivel nem csak az édes sütikhez, de a sós sültekhez is kiváló.
Karácsony táján mindenki sokat tanakodik azon, mi lehetne az ünnepi menü, és mivel tudná picit feldobni a hagyományos ételeket. A narancsmártás pont ezekre az alkalmakra kínál megoldást, ugyanis remekül megy a sült húsokhoz, a kacsához például különösen.
A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk – a rostját nyugodtan benne hagyhatjuk.
1 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd mehet bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és az is mehet a cukros narancslébe.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só) a levet, majd kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük.
Félóra alatt kész is az isteni narancsmártás.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…