Categories: LevesekReceptek

Zamatos és laktató paradicsom-krémleves: a tejszíntől lesz igazán krémes

A paradicsom-krémleves kicsit pikáns, kicsit édes, nem a megszokott sémát követi, hanem egy merőben új ízvilágot nyújt.  

A klasszikus menzás paradicsomlevest mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, most viszont egy különleges, kevésbé ismert receptet mutatunk, amelyben a paradicsom egészen új arcát mutathatja meg. A tejszínes paradicsom-krémleves alapja az érett, lédús paradicsom, így feltétlenül próbáljátok ki, ameddig tart a szezon.

Paradicsom-krémleves

  • 1 kg paradicsom
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 3 fej hagyma (nagy)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1-2 ek pesto (ízlés szerint)
  • 1 ek cukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 dl tejszín

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk.

A paradicsomot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd rádobjuk a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal együtt. Addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.

Hozzáöntjük az alaplevet, majd botmixer segítségével nagyon alaposan összeturmuixoljuk, (a lényeg, hogy sima, közel homogén állagot kapjunk), és visszatesszük a tűzre.

Amint a leves elkezd forrni, beleöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük. Ahogy bugyogni kezd, lehúzzuk a tűzről.

Aki szereti a pestót és a bazsalikomot, a végén azokat is tehet bele. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago