Fotó: Eggs
A frittata, azaz az olasz tojáslepény zöldséges változatban is elkészíthető, ráadásul olyan laktató, hogy órákig nem leszel tőle éhes.
Ha hétvége van, vagy épp a szabadságodat töltöd, érdemes a megszokott gyors reggelik helyett valamivel extrább fogást készíteni. A frittata Olaszország egyik igen népszerű reggelije, amely nagyon hasonlít az omletthez, ám annál is laktatóbb. Ízlés szerint dúsíthatod, sőt ha úgy tartja kedved, a zöldségek mellett sajtokkal is megpakolhatod.
Ebben a receptben a zöldségek mellett cheddar sajt is került a lepénybe.
6 tojás
zöldségek ízlés szerint (például kaliforniai paprika, brokkoli, lila hagyma)
1 közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt cheddar sajt
bazsalikom
olívaolaj
só, bors
A zöldségeket sós vízben puhára megfőzzük.
A tojásokat, a bazsalikomot, a sót és a borsot egy kis tálban felverjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma már üveges, mehet rá a zúzott fokhagyma, amit kb. fél percig pirítunk.
Rátesszük a megfőtt zöldségeket, ráöntjük a felvert tojást. Mikor már majdnem kész a tojás megszórjuk a reszelt sajttal. A frittatát szeletekre vágjuk a tálaláshoz.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…