Ha a sima omlettnél többre van szükséged, gazdagítsd brokkolival és sajttal, amelyektől még finomabb és tartalmasabb lesz a végeredmény.
A brokkoli szuper alapanyag, lehet belőle leves, köret, rakott egytálétel, de készülhet belőle villásreggeli is tojással. A brokkoli és a tojás nagyon jól harmonizál egymással, és az elkészítése is roppant egyszerű, viszont érdemes egy kevés tejfölt is keverni a felvert tojásba, hogy még krémesebb, selymesebb legyen az állaga.
Brokkolis-sajtos omlett
20 dkg brokkoli
7 tojás
2 ek tejföl
5 dkg trappista sajt
só, bors
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd lobogó vízben 3 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet.
Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a brokkolit, majd 1 percig főzzük benne. Közben egy közepes méretű tálban a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejföl, a trappista sajtot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A keveréket a brokkolihoz öntjük, és 3-4 percig sütjük. Az omlettet megfordítjuk, és még 2 percig sütjük, hogy mindkét oldala jó legyen. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]