Fotó: Mashed
A jacket potato, azaz a sült-töltött krumpli az angolok egyik kedvenc eledele, amelyet akár reggelire is bátran elkészíthetsz.
Bab, tojás, sült gomba, kolbász és szalonna, az angolok híresek a tartalmas reggelikről. Ugyan a jacket potato nem kifejezetten ez a kategória, a britek híres „zsebes krumplija” napindítónak is kiváló, hiszen kifejezetten finom, ízletes, tele van kalóriával, ráadásul millió és egy féle módon elkészíthető, akár úgy is, hogy reggelinek is jó választás legyen.
2 tk olívaolaj
4 nagy sütőburgonya
200 ml tejföl
Plusz az alábbiak bármelyike vagy mindegyike:
50 g cheddar, reszelve
4 ropogós szalonnareszelék, apróra vágva
4 újhagyma, vékonyra szeletelve
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A krumplikat jó alaposan megmossuk, ledörzsöljük konyhai kefével, aztán papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.
A krumplikat ecset segítségével alaposan megkenjük az olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliával egyenként betekerjük őket. A csomagokat itt-ott átszurkáljuk villával.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a becsomagolt burgonyákat, majd légkeverés mellett 220 fokon 45-60 percig sütjük.
Amikor a burgonya elkészült, megvágjuk kicsit, és feltuningoljuk azzal, amit otthon találunk. Ez lehet például tejföl, ropogós szalonnapörc vagy épp vékonyra szeletelt újhagyma. A lényeg, hogy frissen, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…