A gombás-baconos spagetti seperc alatt elkészül, így bármikor jó választás, ha idő szűkében szenvedsz.
A tésztás ételeknek megvan a maga előnyük, sokan például azért kedvelik őket, mert gyorsan elkészíthetőek, és a különböző féle szószoknak köszönhetően remekül variálhatóak. A gomba ezerarcú étel, így a tésztához is remekül passzol, ám érdemes intenzíven fűszerezni, hogy finom, ízes legyen a végeredmény.
1 csomag spagetti
500 g csiperke gomba
6 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé
1 tk citromlé
1 dl tejszín
oregánó, bazsalikom
só, bors
parmezán
friss petrezselyem a díszítéshez
A tésztás sós, lobogó vízben felteszünk főni.
A gombát 1 cm-es vastagságúra felszeleteljük, a fokhagymát apró kockára vágjuk. A bacont kisebb csíkokra felvágjuk.
Egy nagyobb méretű serpenyőben a bacont ropogósra pirítjuk, ha kész, áttesszük egy papírtörlővel bélelt tányérra.
A bacon zsírjában 5-6 percig pirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, majd megszórjuk a fűszerekkel, és hagyjuk felforrni.
Ha forr, mehet bele a tejszín, a citromlé, és a bacont is visszarakjuk a serpenyőbe. (Ha a mártás túl sűrű lenne, rakunk bele a tészta főzőlevéből.)
Ha a tészta al dente, leszűrjük, majd összekeverjük a baconos-gombás mártással. Parmezánnal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…