Fotó: Stefania Profumi e Sapori
A pasta con crema di peperoni, azaz a sültpaprika-krémes tészta egy nagyon egyszerű és laktató olasz tésztaétel, ami olyan finom, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni.
Imádjuk az olasz tésztákat, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. A sültpaprika-krémes tészta húsmentes fogás, kaliforniai paprikával és kápiával készül, de természetesen az olaszok kedvence, a reszelt parmezán sem maradhat el róla.
250 g penne
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 g vaj
70 ml olívaolaj
75 g parmezán sajt (+ 20 g a tálaláshoz)
petrezselyem ízlés szerint (a tálaláshoz)
A paprikát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokon körülbelül 30 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha megfeketedik kicsit a héja).
A sütőből kivéve, letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan lehúzzuk a paprika héját és kimagozzuk.
Sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. (A főzőléből egy keveset, kb. fél decit félreteszünk.)
Közben egy nagyobb méretű serpenyőben vajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát.
Turmixgépbe tesszük a sült paprikát, a hagymás keveréket, az olajat, a parmezánt, beleöntjük a félretett főzőlevet, majd az egészet krémesre dolgozzuk.
A kifőtt tésztát a krémmel összekeverve, parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…