Fotó: Stefania Profumi e Sapori
A pasta con crema di peperoni, azaz a sültpaprika-krémes tészta egy nagyon egyszerű és laktató olasz tésztaétel, ami olyan finom, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni.
Imádjuk az olasz tésztákat, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. A sültpaprika-krémes tészta húsmentes fogás, kaliforniai paprikával és kápiával készül, de természetesen az olaszok kedvence, a reszelt parmezán sem maradhat el róla.
250 g penne
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 g vaj
70 ml olívaolaj
75 g parmezán sajt (+ 20 g a tálaláshoz)
petrezselyem ízlés szerint (a tálaláshoz)
A paprikát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokon körülbelül 30 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha megfeketedik kicsit a héja).
A sütőből kivéve, letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan lehúzzuk a paprika héját és kimagozzuk.
Sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. (A főzőléből egy keveset, kb. fél decit félreteszünk.)
Közben egy nagyobb méretű serpenyőben vajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát.
Turmixgépbe tesszük a sült paprikát, a hagymás keveréket, az olajat, a parmezánt, beleöntjük a félretett főzőlevet, majd az egészet krémesre dolgozzuk.
A kifőtt tésztát a krémmel összekeverve, parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…