Fotó: Stefania Profumi e Sapori
A pasta con crema di peperoni, azaz a sültpaprika-krémes tészta egy nagyon egyszerű és laktató olasz tésztaétel, ami olyan finom, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni.
Imádjuk az olasz tésztákat, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. A sültpaprika-krémes tészta húsmentes fogás, kaliforniai paprikával és kápiával készül, de természetesen az olaszok kedvence, a reszelt parmezán sem maradhat el róla.
250 g penne
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 g vaj
70 ml olívaolaj
75 g parmezán sajt (+ 20 g a tálaláshoz)
petrezselyem ízlés szerint (a tálaláshoz)
A paprikát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokon körülbelül 30 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha megfeketedik kicsit a héja).
A sütőből kivéve, letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan lehúzzuk a paprika héját és kimagozzuk.
Sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. (A főzőléből egy keveset, kb. fél decit félreteszünk.)
Közben egy nagyobb méretű serpenyőben vajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát.
Turmixgépbe tesszük a sült paprikát, a hagymás keveréket, az olajat, a parmezánt, beleöntjük a félretett főzőlevet, majd az egészet krémesre dolgozzuk.
A kifőtt tésztát a krémmel összekeverve, parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…