Tészták

Villámgyors aszalt paradicsomos spagetti

Sokszor a legegyszerűbb alapanyagokból készült ételek a legfinomabbak, remek példa erre az aszalt paradicsomos spagetti. 

Ha csak fél óránk van az asztalra tenni valamit, és már kopog a szemünk az éhségtől, akkor készítsünk tésztát! Mindenki szereti, remekül variálható, pillanatok alatt összedobható, és az elkészítésével sincs túl sok macera, egyszóval egy igazi jolly joker étel.

Az aszalt paradicsomos spagetti is éppen ilyen, míg fő a tészta érdemes összeállítani a szószt, így még kevesebb időt vesz igénybe az elkészítése.

Aszalt paradicsomos spagetti

200 g spagetti tészta (durum)
2 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl passzírozott paradicsom
60 g szárított paradicsom (kb 8 db)
1 marék bazsalikom
só ízlés szerint
20 g parmezán sajt

Forró, sós vízben feltesszük főni a tésztát, közben kóstolással ellenőrizzük.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt. Ehhez olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd ha kezd színe lenni, akkor ráöntjük a passzírozott paradicsomlét. Ezután rátesszük az apró csíkokra vágott aszalt paradicsomot, és apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük (hagyjunk valamennyit a tálaláshoz). 1-2 percig forraljuk. Mivel az aszalt paradicsom elég sós, nem szükséges sózni.

Ha a tészta megfőtt (fogkemény legyen, vagyis al dente), leszűrjük, összekeverjük a paradicsomos mártással. Ha úgy érezzük száraz, akkor keverhetünk még hozzá a tészta főzővízéből.

Friss bazsalikommal és parmezánnal megszórva tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago