A szardellás-paradicsomos tészta az olasz konyha egyik közkedvelt fogása, amit te is gyorsan és egyszerűen összedobhatsz otthon.
Ez a percek alatt elkészíthető ízletes tészta a mediterrán nyarak hangulatát idézi. Gyors étel, amit ebédre vagy vacsorára egyaránt tálalhatsz, ráadásul viszonylag kevés alapanyagból áll, és az elkészítése is egyszerű, így kezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak vele.
1 csomag spagetti
5 szelet konzerv szardella-filé
50 dkg passzírozott paradicsom
10 darab koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
friss petrezselyem
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk az átnyomot fokhagymákat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a szardellát, és hagyjuk, hogy a hal az olajban szétessen.
Hozzátesszük a passzírozott paradicsomot, valamint a friss paradicsomokat, és hagyjuk felforrni. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 20 percig főzzük.
Ha a tészta al dente, leszűrjük, összekeverjük a szardellás-paradicsomos szósszal, megszórjuk a petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…