Az angol reggeli igencsak megosztó, egyesek imádják, mások – leginkább a bab miatt – nem rajonganak érte. Mi az előbbi táborba tartozunk, szerintünk nincs is jobb, mint egy igazán bőséges, sós reggelivel indítani a napo!

Az angolok aztán valóban betartják azt az elképzelést, miszerint a reggeli a nap legfontosabb része. Náluk a tradicionális reggeli olyan gazdag, hogy gyakorlatilag elmehetne ebédnek is. Ez gyakorlatilag a követezőből fakad: az angolok hisznek benne, hogy a reggel kifejezetten jót tesz a gyomornak, ha meleg ételt eszünk, így fontos, hogy melegen tartsuk az elkészült reggelit.

Mutatjuk, hogyan készül egy igazi kontinentális tál!

Hozzávalók

  • 4 szelet bacon
  • 5 dkg véres hurka
  • 10 dkg sütnivaló kolbász
  • 3 közepes db csiperkegomba
  • 5 dkg koktélparadicsom
  • 1 doboz cannellini bab konzerv (paradicsomos)
  • 1 db tojás
  • 3 ek vaj

 

Egy serpenyőben megsütjük a baconszeleteket, és mellérakjuk a véres hurkát, plusz a kolbászt is. Ha megsültek, kiszedjük őket, és felhasználásig állni hagyjuk.

Ugyanabban a serpenyőben vajat olvasztunk, amiben megsütjük a gombát és a paradicsomot. Amikor készen vannak, ugyanúgy kiszedjük, és félretesszük, ahogy a húsokkal is tettünk.

Egy kis lábosban felmelegítjük a paradicsomszószos babot.

A serpenyőnkben újabb adag vajat olvasztunk, és egy tojás felhasználásával tükörtojást készítünk.

Egy nagy tányéron szépen csinosan elrendezünk mindent, és pirítóst kínálunk mellé. Kész is a hamisítatlan angol reggeli.