Hirdetés:

Ha ősz, akkor birsalma, amelyről köztudott, hogy bár nyers formájában élvezhetetlen, ha kezdünk vele valamit mennyei finomság készíthető belőle, mint például fahéjas sült birsalma is. 

A birsalma egy rendkívül értékes hazai gyümölcs, ám mégsem becsüljük meg ellégé: ennek egyik oka talán az lehet, hogy a sima almával ellentétben nyersen nem igazán fogyasztható magas almasav és csersav tartalmának köszönhetően, azonban megfeledkezni sem érdemes róla, ugyanis feldolgozott formájában remekül hasznosítható.

A sült birsalma nagyon hangulatos őszi desszert, amely a fahéjtól illatos, a gyümölcstől kissé savanykás, a méztől és a cukortól pedig ellenállhatatlanul édes. A birsből mellesleg nagyon finom kompót is készíthető, ami pektintartalma miatt különösen jót tesz az emésztésnek.

sült birsalma
Forrás: Georgian.Journal

Hozzávalók

  • 4 db birsalma
  • 8 kávéskanál cukor
  • 8 db csillagánizs
  • 4 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz

 

A birsalmákat alaposan mossuk meg, vágjuk ketté, a magházat távolítsuk el egy éles késsel, és készítsünk egy kisebb mélyedést a közepébe. Ha ez megvolt, az almafeleket rendezzük el csinosan egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A közepükbe rakjunk egy kávéskanál kristálycukrot, egy-egy csillagánizst, és szórjuk meg a birseket fahéjjal.

Toljuk 180 fokos sütőbe, és süssük meg körülbelül 30-40 perc alatt. Amikor a birsalma már szép piros, akkor jöhet a próba: szúrjunk egy kést a közepébe, ha könnyen belemegy, biztosan átsült. Vegyük ki a sütőből, majd csorgassunk a birsekre mézet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház