mac-and-cheese
Forrás: Betty Crocker

Ha mac and cheese puritánság nem nyerő nálad, akkor jó, ha tudod, hogy még Thomas Jeffersonnak is ez az étel volt az egyik kedvence. 

Az egyszerű ételeknek is megvan a maguk szépsége, és pont ilyen az amerikaiak sajtos tésztája is, ahol a trappista és a tejföl helyett, a vaj és a cheddar kapja a főszerepet. Kétségkívül az étel nívóját emeli, hogy még a függetlenségi nyilatkozat atyja, Thomas Jefferson is kedvelte a fogást, sőt az állami vacsorákon is előszeretettel szolgálta fel.

Sokféleképpen megfőzhetjük ezt az ételt, lehet húsmentes, de baconnel is előszeretettel dúsítják, az a lényeg, hogy jó szószos-krémes legyen a végeredményt, Ehhez használhatunk tejszínt, de tejes-lisztes habarással is elérhetjük a kívánt végeredményt. A kész mac and cheese még finomabb, ha miután összekevertük a tésztát a szósszal, beletesszük egy jénaiba, szórunk rá sajtot, és még a sütőben is rápirítunk egy picit. Megéri várni rá!

Mac and cheese
Forrás: Mom on Timeout

Hozzávalók

  • 20 dkg makaróni
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

A vajon pirítsuk meg a lisztet, ameddig világosbarna nem lesz. Adjuk hozzá a tejet, és kezdjük el forralni. A szószhoz adjuk hozzá a sajtot és addig főzzük, ameddig az teljesen elolvad.

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát. Ha az kész keverjük a szószhoz, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Még tutibb lesz, ha ha egy jénai belekanalazzuk a krémes tésztát, szórunk a tetejére sajtot, és egy 20 percre még a sütőben is rápirítunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!