Ha vadas lesz a menü, akkor a zsemlegombóc szinte kötelező elem, persze csak akkor, ha jól el tudjuk készíteni.
A magyar konyha rajongói előszeretettel készítenek vadast, vagy különféle szaftos húsból készült ételeket. Ha nálatok is ilyen étel lesz az ebéd vagy a vacsora, akkor semmiképpen ne feledkezzetek el a zsemlegombócról, ami egyszerű, de mégis laktató kísérője a húsételeknek.
Hozzávalók
2 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
2 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dl tej (szükség szerint)
0.5 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál finomliszt
A szikkadt zsemlét (vagy kiflit) kockára vágjuk, majd meleg tejjel meglocsoljuk.
A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
A zsemlét szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, a megsült hagymát, végül a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérje habját. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel csinos gombócokat formálunk, és forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Forrástól számított kb. 10 percig főzzük a gombócokat.
[sc name=”facebook” ]