Ropogós sajtos tallér az ünnepekre

4 év ago

A sajtos tallér az ünnepek nagy kedvence, ugyanis a sós finomság igazi felüdülés a sok cukorbomba mellett.  Bár imádjuk a…

Kelbimbó főzelék furfangosan

4 év ago

Gyerekként hadilábon álltunk ezzel a zöldséggel, de miután rájöttünk, hogy finoman is el lehet készíteni, azóta a kelbimbó főzelék az…

Szirnyiki, az orosz túrólepény

4 év ago

A szirnyiki a legnépszerűbb orosz édesség, amely bár kinézetében nem, de ízében a mi túrógombócunkhoz hasonlít.  Az oroszok kedvelik a…

Ennyibe kerülne, ha top éttermekből rendelnéd a karácsonyi menüt

4 év ago

Évről évre egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hátrahagyva a karácsonyi sütéssel és főzéssel járó kényelmetlenségeket, inkább étteremből rendelik meg…

Luca macskája, avagy így készül a kelt kalács Svédországból

4 év ago

December 13-án, Luca napján itthon a pogácsa- és gombócfőzésnek van hagyománya, Svédországban pedig a Luca macskája nevű kelt tésztának, amit…

Egy undok zöldség finoman: kelbimbóleves minestrone módra

4 év ago

Kevés olyan megosztó zöldség van, mint a kelbimbó, pedig hiszitek vagy sem, a kelbimbóleves finom is tud lenni! A kelbimbó…

Habkönnyű citromos darafelfújt

4 év ago

A citromos darafelfújt még az ünnepi asztalon is jól mutat, de hétköznapokon is könnyen összedobható, amikor ránk jön az úúúgy…

Egy igazi retró fogás: így készül a mennyei korhelysaláta

4 év ago

Bár messze még a Szilveszter, a korhelysaláta nem csak Újévkor, de Karácsonykor is jól mutat az ünnepi asztalon.  Egy jó…

Belülről pihe-puha pöfeteg keksz

4 év ago

Nem kertelünk: szerintünk a világ egyik legfinomabb sütije a pöfeteg keksz, ami  kívülről ropogós, belül pedig elképesztően omlós.  A pöfeteg…

Íme a világ legnagyobb mézeskalács városa!

4 év ago

Norvégia második legnagyobb városában, Bergenben látott napvilágot a világ legnagyobb mézeskalács városa, amelyet idén is tovább bővítettek egy-két cuki épülettel. …