Svéd húsgolyó mennyei mártással

4 év ago

A svéd húsgolyó legtöbbeknek a bútoráruházból lehet ismerős, ám nem kell odáig elmenni, ha a skandináv fasírtra fáj a fogunk.…

Hagyományos céklasaláta

4 év ago

Bár több formájában is feldolgoztuk már a bíborvörös zöldséget, még mindig nyerő a hagyományos ecetes céklasaláta, mely kiváló savanyúság gyanánt…

Karácsonyi ropogós nasi: sült dió mézzel

4 év ago

A méz és a dió a téli időszak nagy sztárjai, melyek remek párost alkotnak együtt: egy kis sült dió mézzel…

Ez aztán a csemege: házi lilahagymalekvár

4 év ago

A lilahagymalekvár az a feltét, amellyel elsőként a hamburgerben ismerkedtünk meg, pedig nem csak a burgerhez, hanem tényleg sok mindenhez…

Még a Reuters is a maszkos csokimikulást megálmodó magyar cukrászról beszél!

4 év ago

Bár a maszkos csokimikulás csak poénnak indult, megálmodója, Rimóczi László már nem győz eleget tenni a folyamatosan érkező megrendeléseknek.  A…

Répás szendvicskrém, az egyszerűség jegyében

4 év ago

Van az úgy, hogy sem időnk, sem energiánk nincs túlbonyolítani a dolgokat, na ilyenkor esik jól egy könnyed és egyszerű…

A legkarácsonyibb fűszer: 4 tipp, mit hozhatsz ki a fahéjból

4 év ago

Közeleg a Karácsony, és ilyenkor minden picit fahéj illatúvá változik: a sütemények, a kávék és a gyertyák is. Ezek azonban…

Slamasztikában a magyarok fűszere, lényegesen kevesebbet szüreteltek idén

4 év ago

Lényegesen kevesebb fűszerpaprikát szüreteltek idén a termelők, amely akár fűszerpaprika hiányt is eredményezhet a kereskedelemben.  Biztosak vagyunk benne, hogy már…

Igazi paradicsomszósz friss paradicsomból

4 év ago

Egy jó paradicsomszósz receptje nélkülözhetetlen a konyhában, amit miért készítenénk konzervből, ha van nekünk friss és zamatos gyümölcsünk is? A…

Egy osztrák finomság: a bécsi krumplisaláta

4 év ago

A bécsi krumplisaláta nem egy ripsz-ropsz összedobható köret, már csak azért sem, mert az igazán finom ízekért érdemes 3-4 órán…