Fotó: Australia's Best Recipes
A sütőtök az ősz nagy sztárja, ám a klasszikus fogások mellett érdemes megpróbálkozni a baconbe tekert verzióval is, amely remek választás, ha valamilyen különleges harapnivalót szeretnél az asztalra varázsolni.
A sütőtök az őszi-téli hónapok legnagyobb kedvence, és az benne az egyik legjobb, hogy akárcsak a burgonya és a kukorica, számtalan formában felhasználható: készülhet belőle leves, rakottas, desszert, fogyasztjuk sütve, főzve, rántva vagy akár nyersen is. Az elkészítési módnak tényleg csak a fantáziánk szab határt, a bacon szalonnába göngyölt sütőtök például remek köret egy hétvégi családi ebédhez, de akár önmagában, harapnivalónak sem utolsó választás.
60 dkg sütőtök
12-14 szelet bacon
A tököt meghámozzuk, a magjait kikanalazzuk, és közel egyforma kis darabokra felvágjuk.
Mindegyiket betekerjük baconnel. (Ha túl hosszú a bacon, félbe is vághatjuk.)
220 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a sütőtök megpuhult (villa segítségével könnyen ellenőrizhetjük), a bacon pedig ropogósra sült.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…