A sütőtök az ősz nagy sztárja, ám a klasszikus fogások mellett érdemes megpróbálkozni a baconbe tekert verzióval is, amely remek választás, ha valamilyen különleges harapnivalót szeretnél az asztalra varázsolni.
A sütőtök az őszi-téli hónapok legnagyobb kedvence, és az benne az egyik legjobb, hogy akárcsak a burgonya és a kukorica, számtalan formában felhasználható: készülhet belőle leves, rakottas, desszert, fogyasztjuk sütve, főzve, rántva vagy akár nyersen is. Az elkészítési módnak tényleg csak a fantáziánk szab határt, a bacon szalonnába göngyölt sütőtök például remek köret egy hétvégi családi ebédhez, de akár önmagában, harapnivalónak sem utolsó választás.
60 dkg sütőtök
12-14 szelet bacon
A tököt meghámozzuk, a magjait kikanalazzuk, és közel egyforma kis darabokra felvágjuk.
Mindegyiket betekerjük baconnel. (Ha túl hosszú a bacon, félbe is vághatjuk.)
220 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a sütőtök megpuhult (villa segítségével könnyen ellenőrizhetjük), a bacon pedig ropogósra sült.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…