Fotó: The Organic Kitchen
A baconbe tekert sült datolya igazán különleges fogás, amit nassolnivalóként és előételként is kínálhatsz.
A datolya elsősorban a cukor egészségesebb alternatívájaként vívta ki magának az elismerést, értékes tápanyaginak köszönhetően az egészséges életmód hívei is gyakran fogyasztják. Magas cukortartalma miatt elsősorban édességekben, süteményekben találkozhatunk vele (például paszta vagy szirup formájában), ugyanakkor meglepő módon a sós, fűszeres alapanyagokkal is kifejezetten jó tud működni az édes gyümölcs. Például ropogós baconbe is tekerhetjük, igazán gusztusos falatkák lesznek belőle, amelyek otthoni nassolnivalóként vagy akár elegáns előételként is megállják a helyüket.
Ha még ennél is extrábbra vágysz, turbózd fel egy kevés kecskesajttal. Ez természetesen opcionális, tehát a szívünknek kedves, másféle sajt is nyugodtan felhasználható.
A baconszeleteket kettévágjuk, a datolyákat kimagozzuk. A magok helyére kecskesajtot töltünk, majd hozzáteszünk egy-egy kisebb darab rozmaringot. Ezután a datolyát baconbe göngyöljük, majd fogpiszkálóval rögzítjük. Ezt addig folytatjuk, míg az utolsó datolya is el nem fogyott.
A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorjázzuk, majd 230 fokon addig sütjük, amíg a bacon ropogós nem lesz (körülbelül 20 perc).
Ha szükséges néha átforgatjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…