Cupákos

Baconbe tekert sült datolya kecskesajttal

A baconbe tekert sült datolya igazán különleges fogás, amit nassolnivalóként és előételként is kínálhatsz. 

A datolya elsősorban a cukor egészségesebb alternatívájaként vívta ki magának az elismerést, értékes tápanyaginak köszönhetően az egészséges életmód hívei is gyakran fogyasztják. Magas cukortartalma miatt elsősorban édességekben, süteményekben találkozhatunk vele (például paszta vagy szirup formájában), ugyanakkor meglepő módon a sós, fűszeres alapanyagokkal is kifejezetten jó tud működni az édes gyümölcs. Például ropogós baconbe is tekerhetjük, igazán gusztusos falatkák lesznek belőle, amelyek otthoni nassolnivalóként vagy akár elegáns előételként is megállják a helyüket.

Ha még ennél is extrábbra vágysz, turbózd fel egy kevés kecskesajttal. Ez természetesen opcionális, tehát a szívünknek kedves, másféle sajt is nyugodtan felhasználható.

Baconbe tekert sült datolya kecskesajttal

  • 18 kimagozott datolya
  • 9 szelet bacon
  • 1/4 csésze kecskesajt
  • 3 szál rozmaring

A baconszeleteket kettévágjuk, a datolyákat kimagozzuk. A magok helyére kecskesajtot töltünk, majd hozzáteszünk egy-egy kisebb darab rozmaringot. Ezután a datolyát baconbe göngyöljük, majd fogpiszkálóval rögzítjük. Ezt addig folytatjuk, míg az utolsó datolya is el nem fogyott.

A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorjázzuk, majd 230 fokon addig sütjük, amíg a bacon ropogós nem lesz (körülbelül 20 perc).

Ha szükséges néha átforgatjuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Vajling

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

1 hét ago