Foto: Taste of Home
Chilében az egyik legközkedveltebb egytál étel a Cazuela. Pikáns, tartalmas leves, több verzióban elkészíthető. Eredetileg Chiléből származik az alaprecept, de mára már nagyon gyakori bármelyik dél-amerikai országban. A cazuela kifejezés fazekat jelent, csirkehúsból és marhából is elkészíthető.
A hagyományos recept alapja, hogy mindent külön készítünk el és csak a tálaláskor egyesítjük. Mi ezt kicsit magyarosítottuk, egyben főzzük meg a hozzávalókat.
Hozzávalók
6 db csirkecomb
3 bögre felkockázott vajtök
6 db burgonya, felkockázva
5 db kukoricacső
2 db sárgarépa, felkockázva
Rizs
Csípős paprikaszósz
Só
Bors
Koriander vagy petrezselyem
Egy nagy fazékba tegyük bele a hozzávalókat: csirkét, vajtököt, burgonyát, sárgarépát, kukoricát, és közepes lángon fedő alatt forralásig főzzük. Miután felforrt, alacsony hőfokon lefedve főzzük még 25 percig.
Külön főzzük meg a rizst. Miután elkészült, adjuk hozzá a leveshez és főzzük még 5 percig.
Tálaláskor petrezselyemmel vagy korianderrel és csípős paprikaszósszal kiegészíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…