Foto: Taste of Home
Chilében az egyik legközkedveltebb egytál étel a Cazuela. Pikáns, tartalmas leves, több verzióban elkészíthető. Eredetileg Chiléből származik az alaprecept, de mára már nagyon gyakori bármelyik dél-amerikai országban. A cazuela kifejezés fazekat jelent, csirkehúsból és marhából is elkészíthető.
A hagyományos recept alapja, hogy mindent külön készítünk el és csak a tálaláskor egyesítjük. Mi ezt kicsit magyarosítottuk, egyben főzzük meg a hozzávalókat.
Hozzávalók
6 db csirkecomb
3 bögre felkockázott vajtök
6 db burgonya, felkockázva
5 db kukoricacső
2 db sárgarépa, felkockázva
Rizs
Csípős paprikaszósz
Só
Bors
Koriander vagy petrezselyem
Egy nagy fazékba tegyük bele a hozzávalókat: csirkét, vajtököt, burgonyát, sárgarépát, kukoricát, és közepes lángon fedő alatt forralásig főzzük. Miután felforrt, alacsony hőfokon lefedve főzzük még 25 percig.
Külön főzzük meg a rizst. Miután elkészült, adjuk hozzá a leveshez és főzzük még 5 percig.
Tálaláskor petrezselyemmel vagy korianderrel és csípős paprikaszósszal kiegészíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…
Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…
Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…
Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…
A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…
Talán te is ismered azt az érzést, amikor tudod, hogy változtatnod kell, de valami mégis…