Fotó: Cookpad
Bár messze még a Szilveszter, a korhelysaláta nem csak Újévkor, de Karácsonykor is jól mutat az ünnepi asztalon.
Egy jó kis nosztalgikus salátarecept sosem árthat, pláne mikor egy olyan jól bevált fogásról van szó, mint a korhelysaláta. A sali elkészítése semmilyen bonyolult konyhai hadműveletet nem igényel, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy ha már virsli, legalább igyekezzünk jó minőségűt választani.
A jó korhelysaláta kevés összetevős, kellemesen savanykás, és remekül passzol például a rántott sajthoz vagy zöldséghez, de önmagában is elmajszolható. Csak egy kis káposzta, vöröshagyma és jóféle virsli kell a hozzá, na és egy tartármártás, amit szintén nem nagy ördöngösség összedobni.
A joghurtot, a majonézt, a mustárt a sóval és a cukorral alaposan összekeverjük.
A savanyú káposztát egyszer átmossuk (nem áztatjuk), majd szépen apróra feldaraboljuk.
A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd a hagymával együtt karikára vágjuk.
Az összes hozzávalót jól összekeverjük, ha szeretnénk egy kis chilit is tehetünk bele.
1-2 óráig hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…