Fotó: Cookpad
Bár messze még a Szilveszter, a korhelysaláta nem csak Újévkor, de Karácsonykor is jól mutat az ünnepi asztalon.
Egy jó kis nosztalgikus salátarecept sosem árthat, pláne mikor egy olyan jól bevált fogásról van szó, mint a korhelysaláta. A sali elkészítése semmilyen bonyolult konyhai hadműveletet nem igényel, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy ha már virsli, legalább igyekezzünk jó minőségűt választani.
A jó korhelysaláta kevés összetevős, kellemesen savanykás, és remekül passzol például a rántott sajthoz vagy zöldséghez, de önmagában is elmajszolható. Csak egy kis káposzta, vöröshagyma és jóféle virsli kell a hozzá, na és egy tartármártás, amit szintén nem nagy ördöngösség összedobni.
A joghurtot, a majonézt, a mustárt a sóval és a cukorral alaposan összekeverjük.
A savanyú káposztát egyszer átmossuk (nem áztatjuk), majd szépen apróra feldaraboljuk.
A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd a hagymával együtt karikára vágjuk.
Az összes hozzávalót jól összekeverjük, ha szeretnénk egy kis chilit is tehetünk bele.
1-2 óráig hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…