Fotó: Cookpad
Bár messze még a Szilveszter, a korhelysaláta nem csak Újévkor, de Karácsonykor is jól mutat az ünnepi asztalon.
Egy jó kis nosztalgikus salátarecept sosem árthat, pláne mikor egy olyan jól bevált fogásról van szó, mint a korhelysaláta. A sali elkészítése semmilyen bonyolult konyhai hadműveletet nem igényel, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy ha már virsli, legalább igyekezzünk jó minőségűt választani.
A jó korhelysaláta kevés összetevős, kellemesen savanykás, és remekül passzol például a rántott sajthoz vagy zöldséghez, de önmagában is elmajszolható. Csak egy kis káposzta, vöröshagyma és jóféle virsli kell a hozzá, na és egy tartármártás, amit szintén nem nagy ördöngösség összedobni.
A joghurtot, a majonézt, a mustárt a sóval és a cukorral alaposan összekeverjük.
A savanyú káposztát egyszer átmossuk (nem áztatjuk), majd szépen apróra feldaraboljuk.
A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd a hagymával együtt karikára vágjuk.
Az összes hozzávalót jól összekeverjük, ha szeretnénk egy kis chilit is tehetünk bele.
1-2 óráig hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…