A paradicsomszósz főtt hússal a világ egyik legegyszerűbb receptje, éppen itt volt a ideje, hogy róla is szót ejtsünk.
Ez aztán az igazi hamisítatlan menzakaja! Bár igaz, hogy ez magában egyáltalán nem dicséret, finom is lehet, ha egy-két dologra odafigyeljünk. Mivel a húsleves után adja legjobban magát az étel, a legcélszerűbb, ha egy jó kiadós húsleves után készítjük el. Ha a levesre nem vágyunk, külön is elkészíthetjük a húst.
Természetesen az elmaradhatatlan főtt burgonyáról se feledkezzünk meg. A fogás egyébként nagyon autentikus, hiszen régen mikor húslevest készítettek, gyakorta készült paradicsomszósz főtt hússal a második fogás gyanánt.
A lisztből, olajból rántást készítünk. Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk és beletesszük a pirospaprikát,
a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.
Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.
Míg fől a szósz a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.
A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Forrás: Receptekneked
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…