Forrás: Paprikás Krumpli
A paradicsomszósz főtt hússal a világ egyik legegyszerűbb receptje, éppen itt volt a ideje, hogy róla is szót ejtsünk.
Ez aztán az igazi hamisítatlan menzakaja! Bár igaz, hogy ez magában egyáltalán nem dicséret, finom is lehet, ha egy-két dologra odafigyeljünk. Mivel a húsleves után adja legjobban magát az étel, a legcélszerűbb, ha egy jó kiadós húsleves után készítjük el. Ha a levesre nem vágyunk, külön is elkészíthetjük a húst.
Természetesen az elmaradhatatlan főtt burgonyáról se feledkezzünk meg. A fogás egyébként nagyon autentikus, hiszen régen mikor húslevest készítettek, gyakorta készült paradicsomszósz főtt hússal a második fogás gyanánt.
A lisztből, olajból rántást készítünk. Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk és beletesszük a pirospaprikát,
a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.
Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.
Míg fől a szósz a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.
A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Forrás: Receptekneked
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…