Categories: CupákosReceptek

Scotch egg: Így készül a tökéletes skót tojás

Nem túlzás: a skót tojás az egyik legjobb dolog, ami egy tojással történhet, húsvétkor pedig szinte kötelező elkészíteni. 

A britek megőrülnek ezért a fogásért, és mi ezért nem is hibáztatjuk őket, a fűszeres ropogós bundájú tojás ugyanis nagyon emlékeztet a mi Stefánia vagdaltunkra, amely gyerekkori nagy kedvencünk. Az elkészítése nem igényel különösebben bonyolult konyhai hadműveletet, annyi a lényeg, hogy a húst bátran fűszerezzük, és nagyon figyeljünk a tojás főzési idejére, ugyanis akkor lesz igazán finom a skót tojás, ha folyós, lágy textúrájú marad a belseje.

Fotó: Appetite Magazine

Hozzávalók

8 db főtt tojás (S vagy M-es méretűnél ne legyen nagyobb)
1 kg kolbászhús
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek mustár
szerecsendió ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
15 dkg finomliszt
15 dkg zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj

 

A kolbászhúst tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket.

Hideg sós vízben tegyük fel főni a tojásokat forrástól számított kb. 4 percig, hogy a belsejük kocsonyás és kissé folyós maradjon. Főzés után a tojásokat hámozzuk meg, majd “csomagoljuk” be a húsadagunkba egyenletesen, szép bundát formázva rájuk.

Panírozzuk a szokásos módon, végül bő olajban süssük őket aranybarnára.

Reggelire savanyúsággal is nagyon finom, de a franciasaláta is remekül megy hozzá! Jó étvágyat!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago