A vasárnapi és a nagycsaládi ebédek elengedhetetlen része a húsleves, aminek meg kell adni a módját, ha igazán ízletes, aranyló fogást szeretnénk készíteni.
Minden országnak megvan a saját húslevese, és minden nemzet a sajátját tartja a legfinomabbnak. A magyar húsleves ízekben gazdag és aranyló színű, a hazai gasztronómia egyik alappilére, amelyről mindenkinek megvan a saját véleménye.
Legyen szó bármilyen levesről – akár baromfi, marha, vagy vadhús – szokásainkat szinte kivétel nélkül otthonról hozzuk, így ahány ház, annyi húsleves létezik a világon. A nagymamák receptjénél persze senki nem tud jobbat, de a miénkkel sem lőttök majd mellé.
A megtisztított tyúkról a combot és a mellrészt félretesszük, ezek ugyanis nem szükségesek a levesbe. A többi részét kb. 5 liter hideg vízben felrakjuk főni, ha pedig felforrt, leszedjük a habját, majd ezután sóval és borssal ízesítjük.
Körülbelül fél óráig így főzzük a levest, közben pedig folyamatosan leszedegetjük a habját.
Ha letelt a 30 perc, akkor mehetnek bele az apróra vágott zöldéségek és a vegeta. Az egészet kis lángon addig főzzük így, míg a hús teljesen puha nem lesz.
Az igazán jó húsleves titka abban rejlik, hogy nagyon kis lángon, legalább 4-5 órán keresztül készítjük a levest, és odafigyelünk arra, hogy soha ne forraljuk erősen, ugyanis úgy zavaros lehet a végeredmény.
Ha a tyúkhúsleves elkészült, nincs már teendőnk, mint leszűrni, és készíteni hozzá egy kis finommetéltet. Ezt azonban érdemes mindig külön főzni, és külön is tálalni, máskülönben szétázhat a levesben.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…