Fotó: Baking Mad
A répatorta az egyik legfinomabb húsvéti vendégváró, amit muffin formában is könnyedén elkészíthetünk.
Sokan gondolják úgy, hogy a puha, illatos répatorta az amerikai háziasszonyok és a helyi kávézók, éttermek kiváltsága. Ez persze nagyon nincs így, sőt tulajdonképpen egy egyszerű kevert süteményről van szó, ami meg sem közelíti a soklapos, hagyományos magyar desszertek bonyolultságát. Ám aki még ennek ellenére is tart a répatortától, jó hír, hogy a népszerű sütemény elkészítése még a szokottnál is jobban leegyszerűsíthető, ha muffin formában sütjük ki: a fűszeres, percek alatt összeállítható kevert tészta így gond nélkül, gyorsabban átsül, amit aztán kedvünkre díszíthetünk.
A tojásokat felverjük a cukorral, a margarint mikróban megolvasztjuk, majd a tojáshoz keverjük.
Az összes többi hozzávalót apránként hozzáadjuk, a lisztet, majd a sütőport utolsónak.
Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor kevés tejet adjunk hozzá, ezzel tudjuk lazítani.
Muffinformába kanalazzuk, és megszórjuk reszelt csokival, majd betoljuk a sütőbe.
Megvárjuk, míg teljesen kihűljön a répatorta-muffin. Kedvünkre díszíthetjük, de önmagában is nagyon ízletes.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…