Fotó: Baking Mad
A répatorta az egyik legfinomabb húsvéti vendégváró, amit muffin formában is könnyedén elkészíthetünk.
Sokan gondolják úgy, hogy a puha, illatos répatorta az amerikai háziasszonyok és a helyi kávézók, éttermek kiváltsága. Ez persze nagyon nincs így, sőt tulajdonképpen egy egyszerű kevert süteményről van szó, ami meg sem közelíti a soklapos, hagyományos magyar desszertek bonyolultságát. Ám aki még ennek ellenére is tart a répatortától, jó hír, hogy a népszerű sütemény elkészítése még a szokottnál is jobban leegyszerűsíthető, ha muffin formában sütjük ki: a fűszeres, percek alatt összeállítható kevert tészta így gond nélkül, gyorsabban átsül, amit aztán kedvünkre díszíthetünk.
A tojásokat felverjük a cukorral, a margarint mikróban megolvasztjuk, majd a tojáshoz keverjük.
Az összes többi hozzávalót apránként hozzáadjuk, a lisztet, majd a sütőport utolsónak.
Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor kevés tejet adjunk hozzá, ezzel tudjuk lazítani.
Muffinformába kanalazzuk, és megszórjuk reszelt csokival, majd betoljuk a sütőbe.
Megvárjuk, míg teljesen kihűljön a répatorta-muffin. Kedvünkre díszíthetjük, de önmagában is nagyon ízletes.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…