Fotó: Baking Mad
A répatorta az egyik legfinomabb húsvéti vendégváró, amit muffin formában is könnyedén elkészíthetünk.
Sokan gondolják úgy, hogy a puha, illatos répatorta az amerikai háziasszonyok és a helyi kávézók, éttermek kiváltsága. Ez persze nagyon nincs így, sőt tulajdonképpen egy egyszerű kevert süteményről van szó, ami meg sem közelíti a soklapos, hagyományos magyar desszertek bonyolultságát. Ám aki még ennek ellenére is tart a répatortától, jó hír, hogy a népszerű sütemény elkészítése még a szokottnál is jobban leegyszerűsíthető, ha muffin formában sütjük ki: a fűszeres, percek alatt összeállítható kevert tészta így gond nélkül, gyorsabban átsül, amit aztán kedvünkre díszíthetünk.
A tojásokat felverjük a cukorral, a margarint mikróban megolvasztjuk, majd a tojáshoz keverjük.
Az összes többi hozzávalót apránként hozzáadjuk, a lisztet, majd a sütőport utolsónak.
Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor kevés tejet adjunk hozzá, ezzel tudjuk lazítani.
Muffinformába kanalazzuk, és megszórjuk reszelt csokival, majd betoljuk a sütőbe.
Megvárjuk, míg teljesen kihűljön a répatorta-muffin. Kedvünkre díszíthetjük, de önmagában is nagyon ízletes.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…