Fotó: BBC
A desszertek, sütemények elkészítése legtöbbször idő-és energiaigényes feladat, ám az angolok egyik nagy kedvence, a crumble, vagyis a morzsasüti mindössze pár perc alatt összedobható.
Most hogy előbb sötétedik, és a hideg, sokszor borongós, barátságtalan idő miatt még kimozdulni sincs kedvünk, érdemes előkeresni azokat a recepteket, amelyek egy kis vidámságot és melegséget csempésznek a mindennapokba. A méltán híres angol édesség, a crumble szerintünk pont ilyen: remekül variálható, percek alatt összedobható morzsolt tésztából és szinte bármilyen gyümölcsből, hidegen is jó, de a legfinomabb melegen, egyszóval tökéletes őszi desszert.
Most szilvával és sok-sok fahéjjal készítjük.
1 tk fahéj
A morzsás réteghez:
100 g vaj
A szilvákat megmossuk, feldaraboljuk, félbe, majd negyedekbe vágjuk.
A szilvákat egy tálba tesszük, belereszeljük fél citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukor kétharmadát, a keményítőt és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, félretesszük.
Összeállítjuk a morzás réteget. Egy konyhai aprítógépbe szórjuk a lisztet, sót, fűszereket, majd összekeverjük. Mehet a gépbe a hideg vaj, és addig keverjük, míg morzsás állagot nem kapunk.
Kivajazott tepsire ráhalmozzuk a szilvát, megszórjuk a maradék cukorral, és befedjük a morzsás keverékkel.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…