A desszertek, sütemények elkészítése legtöbbször idő-és energiaigényes feladat, ám az angolok egyik nagy kedvence, a crumble, vagyis a morzsasüti mindössze pár perc alatt összedobható.
Most hogy előbb sötétedik, és a hideg, sokszor borongós, barátságtalan idő miatt még kimozdulni sincs kedvünk, érdemes előkeresni azokat a recepteket, amelyek egy kis vidámságot és melegséget csempésznek a mindennapokba. A méltán híres angol édesség, a crumble szerintünk pont ilyen: remekül variálható, percek alatt összedobható morzsolt tésztából és szinte bármilyen gyümölcsből, hidegen is jó, de a legfinomabb melegen, egyszóval tökéletes őszi desszert.
Most szilvával és sok-sok fahéjjal készítjük.
1 tk fahéj
A morzsás réteghez:
100 g vaj
A szilvákat megmossuk, feldaraboljuk, félbe, majd negyedekbe vágjuk.
A szilvákat egy tálba tesszük, belereszeljük fél citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukor kétharmadát, a keményítőt és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, félretesszük.
Összeállítjuk a morzás réteget. Egy konyhai aprítógépbe szórjuk a lisztet, sót, fűszereket, majd összekeverjük. Mehet a gépbe a hideg vaj, és addig keverjük, míg morzsás állagot nem kapunk.
Kivajazott tepsire ráhalmozzuk a szilvát, megszórjuk a maradék cukorral, és befedjük a morzsás keverékkel.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…