Kelbimbó recept
A kelbimbó szerkesztőségünk egyik legmegosztóbb étele, vagy nagyon lehet szeretni, vagy mindent meg lehet tenni annak érdekében, hogy messzire elkerüljük. Gondoltunk egy nagyot, és miért ne próbáljunk ki egy olyan receptet, amivel a kelbimbó-ellenesek táborát megpróbáljuk meggyőzni? Ráadásul mindezt nassolni valóként tálalva?
Bimbós kelnek is nevezik, eredetileg pedig Belgiumból származó házikerti díszzöldség. Az egyik legideálisabb vitamin forrás is: tartalmaz B1-, B2-, A-, C- és K-vitamint is, és ásványi sókat is. Magas folsav- és kálciumtartalma miatt a várandós kismamáknak is rendkívül ajánlott.
Összetevők:
1 teáskanál olaj
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
300 gr kelbimbó hoszzában kettévágva
1 teáskanál balzsamecet
2 teáskanál morzsolt bacon (opcionális)
Melegítsd elő a légsütőt 175 C-ra. Egy tálban keverd össze az olajat, a sót és a borsot, majd alaposan forgasd bele a kelbimbókat. Süsd 5 percig, rázd össze, majd süsd ismét 5 percig.
Miután elkészült, tedd egy nagyobb tálba, és enyhén locsold meg balzsamecettel, ha van kedved és szereted akkor baconnel is megszórhatod
Jó étvágyat!
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…