Kelbimbó recept
A kelbimbó szerkesztőségünk egyik legmegosztóbb étele, vagy nagyon lehet szeretni, vagy mindent meg lehet tenni annak érdekében, hogy messzire elkerüljük. Gondoltunk egy nagyot, és miért ne próbáljunk ki egy olyan receptet, amivel a kelbimbó-ellenesek táborát megpróbáljuk meggyőzni? Ráadásul mindezt nassolni valóként tálalva?
Bimbós kelnek is nevezik, eredetileg pedig Belgiumból származó házikerti díszzöldség. Az egyik legideálisabb vitamin forrás is: tartalmaz B1-, B2-, A-, C- és K-vitamint is, és ásványi sókat is. Magas folsav- és kálciumtartalma miatt a várandós kismamáknak is rendkívül ajánlott.
Összetevők:
1 teáskanál olaj
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
300 gr kelbimbó hoszzában kettévágva
1 teáskanál balzsamecet
2 teáskanál morzsolt bacon (opcionális)
Melegítsd elő a légsütőt 175 C-ra. Egy tálban keverd össze az olajat, a sót és a borsot, majd alaposan forgasd bele a kelbimbókat. Süsd 5 percig, rázd össze, majd süsd ismét 5 percig.
Miután elkészült, tedd egy nagyobb tálba, és enyhén locsold meg balzsamecettel, ha van kedved és szereted akkor baconnel is megszórhatod
Jó étvágyat!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…