Fotó: Simply Recipes
A Cobb saláta izgalmas, laktató és remekül variálható, amitől még a legelvetemültebb húsfogyasztó sem marad éhes.
A salátákat sokszor vádolják azzal, hogy nem lehet velük jól lakni, és bár olykor-olykor ez valóban így van, a Cobb saláta mégsem ilyen, sőt! Az amerikaiak világhíres salátájában olyan összetevők kapnak helyet, mint a jó zsírokkal bíró avokádó, a karakteres kéksajt vagy az ízletes bacon.
A legenda szerint a saláta az 1900-as évek elején látott napvilágot egy Cobb nevű étteremtulajdonos bisztrójában, aki a nap végén a megmaradt alapanyagokból készített magának vacsorát, így alkotva meg a Cobb saláta receptjét.
A tojásokat főzzük keményre (forástól számított 7-8 perc), majd pucoljuk meg, és vágjuk fel. A bacont szeleteljük fel, és pirítsuk meg.
A salátát mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel, és rakjuk egy nagyobb tálba.
A többi zöldséget is szeleteljük össze, majd rendezzük el a salátán ízlésesen a paradicsomot, a szalonnát, az avokádót és a tojást, majd morzsoljuk hozzá a sajtot.
Az öntethez csupán keverd össze kell keverjük a hozzávalókat, és tálalás előtt locoljuk a salátára.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…