Az indiai konyha nagyon változatos és merész fűszervilággal bír, így még a legegyszerűbb ételt is képesek kulináris magasságokba emelni. Most egy alap currys csirke receptet hoztunk.
Az indiai konyha a világ egyik legnépszerűbb konyhája, amelyet elsősorban fűszereinek köszönhet. Olyan remek ételek találhatóan az indiai konyhában, mint a tikala masala vagy a naan kenyér, hogy csak kettőt említsünk a sok közül.
A curry az egyik legnépszerűbb fűszerkeveréke az egzotikus konyhának. A jellegzetes aromájú keverék bizonyos őrölt fűszerek egyvele, amelyet készen is megvehetünk, de nyugodt szívvel otthon is előállíthatjuk, csupán néhány fűszer szükségeltetik hozzá: római kömény, kurkuma, csilipaprika, fokhagyma, de sok esetben lepkeszegmagot is tartalmaz. A keverék nagyon változatos lehet, olyanra is van példa, amely 30 féle különböző fűszert tartalmazhatnak.
A most következő currys csirke nagyon krémes és nagyon illatos fogás, amely jázmin rizzsel tálalva kiváló fogás.
Hozzávalók
- 2 db csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 ek curry por
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 0.5 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
A csirkemell-filét csíkokra vágjuk.
A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és a kókuszreszeléket.
Egy kevés tejet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, tejjel pótoljuk.
Ízesítjük citromlével.
A végén tejszínt adunk hozzá, hogy jó pörköltszerű szaftja legyen.
Nekünk ez egy bevált currys csirke recept, de a currypor miatt különböző ízvilágot is kölcsönözhetünk neki, ez csak rajtunk múlik. Jó étvágyat kívánunk hozzá.