Bundás kenyeret mindenki evett már, de kóstoltátok már a tepsiben sült változatot? A tepsis bundás kenyér igazi ráérős reggeli, ahol a töltelék teljes mértékben rád van bízva, és izgulni is teljesen felesleges miatta, hiszen elrontani sem lehet. 

A bundás kenyeret mindenki ismeri és szereti, nem is csoda, hiszen kevés hozzávalóból, olcsón, finom reggelit rittyenthetük, ráadásul a megmaradt, kicsit megszikkadt kenyér is tökéletes megteszi erre a célra.

Most a bundáskenyér egyik kevésbé ismert változatát mutatjuk meg, amely elsőre ugyan rendhagyónak tűnhet, de feltétlen érdemes neki adni esélyt, hiszen finom, laktató és reggelire és  vacsorára egyaránt jó választás.

Tepsis bundás kenyér 

  • 20 dkg sajt
  • 8 szelet  szikkadt kenyér
  • 5 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj

A tepsit kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat egy tálba ütjük, majd felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a szerecsendióval.

A kenyérszeleteket egyenként megforgatjuk a felvert, fűszeres tojásban, majd a kivajazott tepsibe helyezzük őket. Ha marad a tojásból, rácsorgatjuk a kenyér tetejére.

A lereszelt sajt körülbelül kétharmadát megszórjuk a kenyérrel, majd a tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

A tepsiből kivéve megszórjuk a reszelt sajttal, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: