Diéta & Egészség

Mozzarella caprese – olasz saláta pillanatok alatt

A mozzarella caprese egy végtelenül egyszerű saláta, ám hogy igazán tökéletesen legyen csakis a legjobb alapanyagokból készítsük.

A mozzarella caprese esetében elég egyszerű a képlet: paradicsom, mozzarella és bazsalikom. Elsőre ez elég egyszerűnek hangzik, ám igazán finom csakis akkor lehet, ha valóban ízletes és minőségi összetevőket választunk a saláta elkészítéséhez.

Mivel egyre jobban megyünk bele a nyárba, egyre finomabbak lesznek a paradicsomok is, így talán azokkal nem lesz gond, de azért még így is érdemes jó alaposan körülszaglászni. Ha például egy paradicsomnak semmiféle illata nincs, akkor hasonlóra számíthatunk az ízével kapcsolatban is.

Az sem mindegy, hogy milyen mozzarellát használunk a salátához, ugyanis az igazi bivalymozzarella sokkal, de sokkal finomabb, annál a gumiszerű dolognál, amit szintén hasonló névvel illetnek a boltokban. Szerencsére azonban a nagyobb szupermarketekben már könnyen be tudjuk szerezni a jó minőségű variációt is.

Végül, de nem utolsósorban mindennél fontosabb, hogy milyen olívaolajjal öntjük nyakon a mesterművünket. Igyekezzünk jó minőségűt választani, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen ízvilága van az olajnak, hiszen nyersen fogyasztva sokkal jobban érvényesülnek a zamatok, mint főve.

A bazsalikommal nem lesz gond, a lényeg, hogy friss fűszernövényt használjunk a mozzarella caprese elkészítéséhez..

Hozzávalók

  • 2 darab paradicsom
  • 250 gramm mozzarella
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint

A paradicsomot és a mozzarellát körülbelül hasonló méretű szeletekre vágjuk, felváltva egymás mellé rakosgatjuk, sózzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Végül friss bazsalikomot tépkedünk a tetejére.

Éva Benke

Recent Posts

Nyári hőség: így védd a szíved és a közérzeted a megfelelő ételekkel és italokkal

Amint beköszönt a kánikula, nemcsak a ruhatárunkon, hanem a tányérunk tartalmán is érdemes változtatni. A…

4 nap ago

Ez a sült krumpli megváltoztatja az életed! – Így készül az amerikai Jojo burgonya

Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo…

6 nap ago

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

3 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

3 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

3 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

3 hét ago