Diéta & Egészség

Mozzarella caprese – olasz saláta pillanatok alatt

A mozzarella caprese egy végtelenül egyszerű saláta, ám hogy igazán tökéletesen legyen csakis a legjobb alapanyagokból készítsük.

A mozzarella caprese esetében elég egyszerű a képlet: paradicsom, mozzarella és bazsalikom. Elsőre ez elég egyszerűnek hangzik, ám igazán finom csakis akkor lehet, ha valóban ízletes és minőségi összetevőket választunk a saláta elkészítéséhez.

Mivel egyre jobban megyünk bele a nyárba, egyre finomabbak lesznek a paradicsomok is, így talán azokkal nem lesz gond, de azért még így is érdemes jó alaposan körülszaglászni. Ha például egy paradicsomnak semmiféle illata nincs, akkor hasonlóra számíthatunk az ízével kapcsolatban is.

Az sem mindegy, hogy milyen mozzarellát használunk a salátához, ugyanis az igazi bivalymozzarella sokkal, de sokkal finomabb, annál a gumiszerű dolognál, amit szintén hasonló névvel illetnek a boltokban. Szerencsére azonban a nagyobb szupermarketekben már könnyen be tudjuk szerezni a jó minőségű variációt is.

Végül, de nem utolsósorban mindennél fontosabb, hogy milyen olívaolajjal öntjük nyakon a mesterművünket. Igyekezzünk jó minőségűt választani, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen ízvilága van az olajnak, hiszen nyersen fogyasztva sokkal jobban érvényesülnek a zamatok, mint főve.

A bazsalikommal nem lesz gond, a lényeg, hogy friss fűszernövényt használjunk a mozzarella caprese elkészítéséhez..

Hozzávalók

  • 2 darab paradicsom
  • 250 gramm mozzarella
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint

A paradicsomot és a mozzarellát körülbelül hasonló méretű szeletekre vágjuk, felváltva egymás mellé rakosgatjuk, sózzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Végül friss bazsalikomot tépkedünk a tetejére.

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago