Nyári uborkás, hagymás, paradicsomos saláta

Egy forró nyári napon kulcsfontosságú, hogy kéznél legyen olyan fogás ami felfrissít. A hideg levesektől, mint például a gazpacho, a fagylaltos finomságokig, mint például a fagyasztott s’mores, és az italokig, mint a görögdinnye limonádén át, a hűvös, ropogós finomságok elengedhetetlenek. Itt jön a képbe ez az uborkás, paradicsomos és hagymás pofon egyszerű saláta.  Most termő összetevőket tartalmaz, amelyek tele vannak vízzel, vagyis olyan finomságokkal, amelyek felfrissítenek és hidratálnak evés közben.

Tökéletes, ha a kertben vagy a helyi termelői piacon mindenhol megtalálható az uborka és a paradicsom, de azért ez a saláta meglepően jól illik a szezonon kívüli termékekhez is, mivel egész évben elérhető.

A paradicsomnak sok sóra van szüksége ahhoz, hogy valóban „paradicsom” ízű legyen, ezért kóstold folyamatosan készítés közben a salátát, hogy megfelelő fűszerezést kapjon. Szinte bármilyen gyógynövény vagy gyógynövény-kombináció működik a receptnél. Válassz olyan finom fűszernövényeket, mint a petrezselyem, kapor, bazsalikom, menta vagy koriander. Remek alkalom arra, hogy kihasználd a kertedben termő lehetőségeket.

Ez a saláta pihentetve lesz nagyon finom. Ezért készítsd el reggel,  hogy a paradicsom és az uborka magába szívja a pácot. A többi fűszert a legvégén add hozzá, hogy fényesek és frissek maradjanak.

Hozzávalók:

1/4 csésze extra szűz olívaolaj
2 evőkanál. ecet (vörösbor, fehérbor vagy rizsbor)
2 tk. só
1/4 tk. fokhagyma por
1/4 tk. frissen őrölt fekete bors
6-8 db koktélparadicsom, félbevágva
1 uborka, hosszában negyedelve és felszeletelve
1/2 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
Durvára vágott friss fűszernövények (például bazsalikom, koriander, kapor, menta és/vagy petrezselyem)

Elkészítés
Egy nagy tálban habosra keverjük az olajat, az ecetet, a sót, a fokhagymaport és a fekete borsot. Adjuk hozzá a paradicsomot, az uborkát és a hagymát, és jól keverjük össze.
Hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 15 percig, vagy tegyük hűtőszekrénybe pihentetni úgy 12 órán keresztül.

Tálalás előtt a salátát megszórjuk fűszernövényekkel.
Jó étvágyat

Nyers Marcell

Recent Posts

Az eldobható kesztyűk története és fejlődése: a latex kesztyűtől a nitrilig

Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…

14 óra ago

Baráti palacsintaparti otthon – recepttel, ötletekkel és hangulattal

Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…

2 nap ago

Kreatív uzsonnásdoboz ötletek iskolakezdéshez – egészséges szendvics, muffin és tízórai tippek gyerekeknek

Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…

1 hét ago

Dzsúdló most nem rappel, hanem szendvicset csinál – és ez brutál jó lett!

Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…

1 hét ago

Dentálhigiénia: Hogyan őrizzük meg fogaink egészségét?

A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…

1 hét ago

Matkó Vivien vélemények – Félelmek nélkül egy életmódváltó rendszerben

Talán te is ismered azt az érzést, amikor tudod, hogy változtatnod kell, de valami mégis…

2 hét ago