Nyári uborkás, hagymás, paradicsomos saláta

Egy forró nyári napon kulcsfontosságú, hogy kéznél legyen olyan fogás ami felfrissít. A hideg levesektől, mint például a gazpacho, a fagylaltos finomságokig, mint például a fagyasztott s’mores, és az italokig, mint a görögdinnye limonádén át, a hűvös, ropogós finomságok elengedhetetlenek. Itt jön a képbe ez az uborkás, paradicsomos és hagymás pofon egyszerű saláta.  Most termő összetevőket tartalmaz, amelyek tele vannak vízzel, vagyis olyan finomságokkal, amelyek felfrissítenek és hidratálnak evés közben.

Tökéletes, ha a kertben vagy a helyi termelői piacon mindenhol megtalálható az uborka és a paradicsom, de azért ez a saláta meglepően jól illik a szezonon kívüli termékekhez is, mivel egész évben elérhető.

A paradicsomnak sok sóra van szüksége ahhoz, hogy valóban „paradicsom” ízű legyen, ezért kóstold folyamatosan készítés közben a salátát, hogy megfelelő fűszerezést kapjon. Szinte bármilyen gyógynövény vagy gyógynövény-kombináció működik a receptnél. Válassz olyan finom fűszernövényeket, mint a petrezselyem, kapor, bazsalikom, menta vagy koriander. Remek alkalom arra, hogy kihasználd a kertedben termő lehetőségeket.

Ez a saláta pihentetve lesz nagyon finom. Ezért készítsd el reggel,  hogy a paradicsom és az uborka magába szívja a pácot. A többi fűszert a legvégén add hozzá, hogy fényesek és frissek maradjanak.

Hozzávalók:

1/4 csésze extra szűz olívaolaj
2 evőkanál. ecet (vörösbor, fehérbor vagy rizsbor)
2 tk. só
1/4 tk. fokhagyma por
1/4 tk. frissen őrölt fekete bors
6-8 db koktélparadicsom, félbevágva
1 uborka, hosszában negyedelve és felszeletelve
1/2 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
Durvára vágott friss fűszernövények (például bazsalikom, koriander, kapor, menta és/vagy petrezselyem)

Elkészítés
Egy nagy tálban habosra keverjük az olajat, az ecetet, a sót, a fokhagymaport és a fekete borsot. Adjuk hozzá a paradicsomot, az uborkát és a hagymát, és jól keverjük össze.
Hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 15 percig, vagy tegyük hűtőszekrénybe pihentetni úgy 12 órán keresztül.

Tálalás előtt a salátát megszórjuk fűszernövényekkel.
Jó étvágyat

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…

7 nap ago

Zöld csoda egy csészében – Miért isszák egyre többen a matcha teát?

Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…

1 hét ago

Fedezd fel a Mosóparfüm varázsát: Friss megközelítés a mosóillatok világában

A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…

3 hét ago

A Z generáció szakít az alkohollal? Új trend hódít a fiatalok körében

Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…

2 hónap ago

Randi a Mekiben? Valentin-napi varázslat a Nyugati téren!

Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…

2 hónap ago

Zuhanykabinos spa-élmény otthon: Pihenés és könnyű desszertek a tökéletes estéhez

A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…

4 hónap ago