A tavaszi tekercs nevű kínai ételt szinte mindenki szereti, általában még azok is, akik máskülönben nem rajonganak a távol-keleti konyha különleges ízeiért.
Az egészséges kínai tekercs tele van zöldségekkel, ami friss és üde étel lévén kiválóan alkalmas egy húsmentes nap átvészelésére. Az elkészítéséhez szinte egész biztos, hogy minden van otthon, kivéve talán a rizspapírt, de annyi baj legyen, hiszen azt egy mezei réteslappal is tökéletesen helyettesíteni lehet.
A tofut és a sárgarépát egy nagy lyukú reszelő segítségével lereszeljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk.
Kevés olajon, serpenyőben hirtelen, nagy lángon (nem kell teljesen megsütni, kb 2-3 percig csak) összesütjük a tofut, a répát, a hagymát és a kukoricát. A végén hozzáadjuk a fűszereket.
3 db réteslapot egy nedves konyharuhára egymásra helyezünk. A lapokat négy felé vágva megtöltjük a zöldséges-tofus töltelékkel.
A lapok két szélét behajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tetejüket olajjal megkenjük.
Forró sütőben szép barnára sütjük őket. Kész is az isteni tavaszi tekercs, amelyet édes chili-szósszal a legfinomabb tálalni.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…