A zöldséges kuszkusz egészséges, tápláló, ami remekül működik a hétköznapokon ebédként, de egy könnyed vacsoraként is megállja a helyét.
Kuszkuszt elképesztően könnyű elkészíteni, ráadásul köretként is bevethető, ha pedig egy-két extra összetetővel feldobjuk önálló ebédnek is pazar. Ha nagyon hiányoznak a friss zöldségek akkor dobjunk össze mellé egy kis salátát is.
A kuszkuszt leöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük, állni hagyjuk.
Ezalatt egy mély serpenyőben vajat olvasztunk, közben beletépkedjük a sonkát, amit kicsit megpirítunk.
A cukkinit megmossuk, apró(bb)ra felszeleteljük, majd hozzádobjuk a sonkához. A gombát szintén mossuk, megpucoljuk, karikázzuk, többihez tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk korianderrel, és hagyjuk kicsit összepárolódni.
Ha már levet eresztett, nagy lángra kapcsoljuk, és elfőzzük a vizet.
A kaliforniai paprikát apróra vágjuk, és a még éppen roppanós zöldségekhez adjuk.
Elzárjuk alatta a gázt, összeforgatjuk a kuszkusszal, végül tetszés szerinti feta sajtot morzsolunk rá.
Kész is a zöldséges kuszkusz, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…