Fotó: Lovefood
Ha finom és látványos köretet szeretnénk készíteni, akkor a sült lila káposzta receptjénél keresve sem találunk jobbat.
A lila káposztára gondolva elsőként a klasszikus párolt verziója ugrik be, pedig a lila zöldség sütve is igazán finom. Amellett, hogy kifejezetten mutatós köret készíthető belőle, még az egészségünknek is jót tesz, hiszen a rengeteg benne lévő rostnak köszönhetően jó hatással van az emésztésre is.
A párolt káposztához hasonlóan a sült lila káposzta elkészítése is nagyon egyszerű, készülhet magában, egy kevés olajjal, sóval, borssal, de balzsamecettel megbolondítva is. Köretnek tökéletes választás, de mártogatós kíséretében egy könnyed vacsinak is megfelelő.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig 200 fokra előmelegítjük. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel áttörölgetjük, majd nyolc-tíz szeletre felvágjuk. A torzsát nem szedjük ki, így a cikkek nem fognak szétesni.
Az olívaolajat ízlés szerint összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel és a balzsamecettel. A káposztákat szépen ellhelyezzük a tepsiben, és meglocsoljuk a fűszeres keverékkel. Körülbelül 25-30 perc alatt megsütjük a káposztát, közben egyszer óvatosan átforgatjuk szeleteket. Amikor a szélük elkezd barnulni, kivesszük őket a sütőből.
Kész is az isteni sült lila káposzta, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…