Dobd fel az őszi estéket illatos sütőben sült birsalmával! Nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag, vagy különleges konyhai szaktudás, bárki könnyen elkészítheti otthon, a sütőben is.
A birsalma jellegzetesen őszi étel, mégis valami oknál fogva csak kevesen használják. Pedig nincs is egyszerűbb, mint bedobni a sütőbe az illatos, ám és rendkívül egészséges gerezdeket, mellétenni egy-két melengető téli fűszert, majd hagyni, hogy a sütő tegye a dolgát.
A birsalmákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a magházakat erős késsel kivágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatjuk a félbevágott birseket. Vékonyan megkenhetjük vajjal, de nem szükséges. A közepükbe egy-egy szegfűszeget teszünk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20 perc alatt puhára sütjük. (Tűszúrással ellenőrizzük, ha még nem puha, tovább folytatjuk a sütést.)
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…