Fotó: Bigger Bolder Baking
Ha van időtök reggel a konyhában tüsténkedni, és egyébként is édesen szeretitek indítani a napot, akkor a banános zabpalacsinta receptjét mihamarabb érdemes kipróbálnotok.
Mi alapvetően a sós, angol reggelikre szavazunk, de ha néhanapján megkívánjuk az édeset, akkor a banános zabpalacsinta kerül terítékre. Ennek több oka is van: egyrészt az elkészítése viszonylag egyszerű (hiszen nem kell hosszú percekig pihentetni a tésztáját), és amellett, hogy finom és egészséges, még kiválóan laktat is.
Ha nagyon édesszájúak vagytok, akkor érdemes egy kis datolyapasztával vagy juharsziruppal meglocsolni a végén, bár szerintünk a banán miatt magában is kellemesen édes a zabpalacsinta ezen variációja.
1 érett banán
1 tojás
2-3 evőkanál zabpehely
1,2 dl mandulatej
csipetnyi fahéj
kevéske olívaolaj a kisütéshez
A banánt egy tálban nyomkodjuk pépesre egy villával, majd keverjük hozzá a tojást.
Adjuk hozzá 2-3 evőkanál zabhelyhet, és ha van időnk pihentessük a keveréket kb. 10 percig, hogy a zab kicsit bedagadjon (ha nincs erre idő, az se gond). Ha van turmixunk otthon, akkor érdemes azzal összedolgozni a palacsinta tésztáját.
Ha túl sűrű, kemény lesz a massza, kevés mandulatejjel hígítsunk rajta.
Egy palacsintasütőben süssük ki a banános palacsintákat.
Ha édesen szeretjük, még melegen locsoljuk meg juharsziruppal vagy datolyasziruppal a palacsintát, de gyümölcsöket is rakhatunk rájuk.
Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…