Fotó: Bigger Bolder Baking
Ha van időtök reggel a konyhában tüsténkedni, és egyébként is édesen szeretitek indítani a napot, akkor a banános zabpalacsinta receptjét mihamarabb érdemes kipróbálnotok.
Mi alapvetően a sós, angol reggelikre szavazunk, de ha néhanapján megkívánjuk az édeset, akkor a banános zabpalacsinta kerül terítékre. Ennek több oka is van: egyrészt az elkészítése viszonylag egyszerű (hiszen nem kell hosszú percekig pihentetni a tésztáját), és amellett, hogy finom és egészséges, még kiválóan laktat is.
Ha nagyon édesszájúak vagytok, akkor érdemes egy kis datolyapasztával vagy juharsziruppal meglocsolni a végén, bár szerintünk a banán miatt magában is kellemesen édes a zabpalacsinta ezen variációja.
1 érett banán
1 tojás
2-3 evőkanál zabpehely
1,2 dl mandulatej
csipetnyi fahéj
kevéske olívaolaj a kisütéshez
A banánt egy tálban nyomkodjuk pépesre egy villával, majd keverjük hozzá a tojást.
Adjuk hozzá 2-3 evőkanál zabhelyhet, és ha van időnk pihentessük a keveréket kb. 10 percig, hogy a zab kicsit bedagadjon (ha nincs erre idő, az se gond). Ha van turmixunk otthon, akkor érdemes azzal összedolgozni a palacsinta tésztáját.
Ha túl sűrű, kemény lesz a massza, kevés mandulatejjel hígítsunk rajta.
Egy palacsintasütőben süssük ki a banános palacsintákat.
Ha édesen szeretjük, még melegen locsoljuk meg juharsziruppal vagy datolyasziruppal a palacsintát, de gyümölcsöket is rakhatunk rájuk.
Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo…
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…