Fotó: Serious Eats
A pikk-pakk összedobható, nagyon selymes és nagyon laktató póréhagyma-krémleves olyan finom, hogy valószínűleg többször is elkészíted majd ezentúl.
A krémlevesek időszakát éljünk, hiszen nincs is jobb, mint bekuckózni a szobába egy jó könyv és egy nagy tányér forró krémleves társaságában. A szerecsendióval ízesített póréhagyma-krémleves a világ egyik legfinomabb étele, mégis kevesen ismerik, és még kevesebben állnak neki elkészíteni, pedig a hagymaféléből készült fogás villámgyorsan összedobható, és még csak különösebb konyhai tapasztalatot sem igényel az elkészítése.
1 db nagyobb póréhagyma
1 db nagyobb burgonya
5 dkg vaj
1 l zöldség alaplé (vagy húsleves)
3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
szerecsendió ízlés szerint (reszelve)
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
A póréhagymát megmossuk, papírtörlővel áttörölgetjük. Felkarikázzuk, majd vajon átfuttatjuk, lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ezután rádobjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerin sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldség vagy húslével, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit.
Amikor a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel sima állagúra turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és egyet-kettőt forralunk még rajta.
Tálalás előtt még egy kis darab vajat is beledobunk a forró levesbe, megvárjuk, hogy elolvadjon benne, majd frissen reszelt szerecsendióval tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…