tonhalas-kukoricás penne
Fotó: Gav's Kitchen

Ha csak fél órád van a család elé tenni valami finomat és táplálót, akkor ne is keress tovább, a tonhalas-kukoricás penne a tökéletes választás. 

A tésztás ételekben az az egyik legjobb, hogy kevés idő- és energiabefektetéssel is elkészülnek, ráadásul millió és egy fajta változata létezik, így csak a fantáziánk szab határt a feltéteknek. A tonhalas-kukoricás penne a világ talán legegyszerűbb étele, paradicsomos és tejszínes változatban is készíthető, semleges íze miatt pedig remekül fűszerezhető.

Tonhalas-kukoricás penne

40 dkg csemegekukorica (1 doboz)
320 dkg tonhalkonzerv (4 doboz olajos tonhal filé)
200 ml főzőtejszín (20%-os)
2 gerezd fokhagyma1 db vöröshagyma

50 dkg penne

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük forrni.

Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát és a tonhalat saját olajában, majd hozzáadjuk a kukoricát, fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, megsózzuk.

Ha a tészta elkészült, lecsöpögtetjük.

Amikor a tonhalas szósz összefőtt, felöntjük a tejszínnel, majd egyet-kettőt hagyjuk rottyanni. Mikor besűrűsödött a szósz, összekeverjük a tésztával, és már lehet is tálalni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: