Gasztroturizmus

Megnyitott a Zsebi, a mesebeli francia pékség

A Bartók Béla úton múlt héten megnyitott Zsebi hangulatosabb már nem is lehetne, olyan mintha egy mesebeli karácsonyi cukrászdába lépnénk be, melyben csodaszép bejglik, frissen sütött kalácsok és egy méretes diótörő-figura teszi igazán ünnepivé az újonnan nyílt pékség hangulatát. 

Míg a többség kénytelen bezárni, addig mások inkább kinyitnak. Utóbbit tette a Déryné bisztró tulaja, Kovács Kristóf is, aki gondolt egyet, és felavatta Zsebi névre keresztelt pékségét, amelyhez a Déryné konyhás műhelye szolgáltatja a finom falatokat.

A francia vonulatokkal bíró pékség a nyáron rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Kő Fagyi? helyén nyílt meg, ám nem kell aggódni, ahogy beköszönt a jó idő, a fagyizó is visszatér. Addig is viszont itt ez a hangulatos pékség, amely Karácsony idejére megtelt autentikus bejglikkel, pihe-puha kalácsokkal és friss illatos kenyerekkel.

A pop-up pékség egyelőre limitált számú finomságokkal várja a belátogatókat, ám a választékra még így sem lehet panaszunk. A kínálatban találhatunk: kovászos kenyereket és bagetteket (580–1280 Ft), bécsi diós és mákos bejglit (2980 Ft), csokis és diós babkát (2980 Ft), csokis, pisztáciás és diós csigát, croissant-t, túrós batyut (490–890 Ft) és a portugálok kedvencét, a pastel de natát (200 Ft). Emellett az italokra is gondolt Kristóf, ugyanis kérhetünk elvitelre olasz pörkölésű kávét, Zhao Zhou teákat, forró csokit, de akár fűszeres forralt bort is.

Forrás: Dinig Guide

Apropó Zsebi… akiben felötlött volna a kérdés, hogy a pékség vajon honnan kapta a nevét, annak megsúgjuk, hogy a névadó nem volt más, mint Kristóf kutyája, egy mentett foxi, aki bármikor képes felvidítani gazdiját.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

3 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

3 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

4 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

4 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

4 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

4 nap ago