Vendéglátóhelyek

Elindult a Padthai Wokbar faültetési programja

A Padthai Wokbar étteremlánc csapata 80 várostűrő fát ültet az el az idén a fővárosban. 

Egyre égetőbb feladat a környezet megóvása, és bár nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen az éghajlat változását már mindennap tapasztalhatjuk a bőrünkön, egy kis odafigyeléssel nagyon sokat tehetünk azért, hogy a környezet szebb, tisztább és élhetőbb legyen. Az ökológia lábnyom csökkentésének kérdése egyre több otthonban és iparágban kerül elő, az elmúlt években pedig már az éttermeket is elérte a zöld forradalom. A Padthai Wokbar is fontosnak tartja, hogy környezettudatos viselkedéssel példát mutasson a vásárlóinak, most pedig egy új célt tűzött ki maga elé a márka, amellyel zöldebbé és tisztábbá szeretnénk tenni a fővárost.

A program keretében több budapesti kerületben 80 várostűrő fát ültet el a gyorsétteremlánc, melyet egy szakmai partnerrel, a kifejezetten vállalati faültetésekre specializálódott Treemighty-val valósítanak meg. A különleges fák mögött több mint 20 évnyi kutatómunka áll, a Hungaroplant mérnökeinek köszönhetően ugyanis ezek a növények 10 év alatt háromszor annyi szén-dioxidot képesek megkötni, mint hagyományos társaik.

Fotó: Turizmus

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

24 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago