Juhtúróval töltött rántott gombafejek. Nem is értjük, miért csak ritkán készítjük, pedig annyira egyszerű, kellemesen fűszeres, a juhtúrótól pedig kifejezetten ízletes. 

A juhtúróval készült gomba a rántott gomba kevésbé uncsi unokatestvére. Ha volt már szerencsétek hozzá, akkor jól tudjátok, hogy egyszerűen lehetetlen abbahagyni, és szinte a világon nincs olyan ember, aki ne szeretné.

Az elkészítése egyébként relatíve egyszerű (csak meg kell tisztítani, bebundázni és bő olajban kisütni), de a juhtúró minőségére érdemes odafigyelni, az ugyanis az étel szíve-lelke.

Hozzávalók

8 nagy fej gomba
30 dkg juhtúró
3 evőkanál zsíros tejföl
egy fej fokhagyma
só, bors
3 tojás, liszt és zsemlemorzsa a panírhoz

A gombákat megmossuk, a tönköt levágjuk, majd a fejeket megpucoljuk és sózzuk.

Ezután kikeverjük a tölteléket: a juhtúrót sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a tejfölt. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, illetve ízlés szerint kapor is mehet bele. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a krémmel egyenként megtöltjük a gombafejeket.

A panírhoz előkészítjük egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát, egy harmadikba pedig a sós, felvert tojást, majd a gombákat ebben a sorrendben szépen meghempergetjük bennük.

A panírozott gombákat forró bő olajban aranybarnára sütjük (ha nagyon sisteregnek, akkor fordítsuk meg őket).

Így készülnek az ínycsiklandó juhtúróval töltött rántott gombafejek, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: