A fokhagymás-parmezános krumplipüré igazi ínyenc köret, és semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos verziót.
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb köretünk, amelyet többnyire krumplival, tejjel, valamint egy kevés margarinnal vagy vajjal készítünk. Az egyszerű köret egy-két extra hozzávalóval, fűszerrel kifejezetten izgalmassá is tehető: mindegy, hogy sárgarépás, édes burgonyás, sajtos vagy karfiolos, mindegyik máshogyan és másért finom, érdemes tehát kísérletezni az ízekkel és az állagokkal, hiszen számtalan dologgal feldobható ez a faék egyszerűségű, klasszikus recept.
Most egy olyan jól bevált receptet mutatunk, amelyet minden krumplipüré-imádónak erősen ajánlunk kipróbálásra.
1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg parmezán
2 ek tejföl
só, bors
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk.
Mehet hozzá a vaj és a tejszín, amelyeket szintén összezúzunk a krumplinyomóval. Később a parmezánt és a tejfölt is hozzákeverjük, ehhez már egy villa is elég lesz.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, tegyünk még hozzá egy kevés tejszínt. Finomra vágott metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…