Fotó: All Recipes
A fokhagymás-parmezános krumplipüré igazi ínyenc köret, és semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos verziót.
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb köretünk, amelyet többnyire krumplival, tejjel, valamint egy kevés margarinnal vagy vajjal készítünk. Az egyszerű köret egy-két extra hozzávalóval, fűszerrel kifejezetten izgalmassá is tehető: mindegy, hogy sárgarépás, édes burgonyás, sajtos vagy karfiolos, mindegyik máshogyan és másért finom, érdemes tehát kísérletezni az ízekkel és az állagokkal, hiszen számtalan dologgal feldobható ez a faék egyszerűségű, klasszikus recept.
Most egy olyan jól bevált receptet mutatunk, amelyet minden krumplipüré-imádónak erősen ajánlunk kipróbálásra.
1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg parmezán
2 ek tejföl
só, bors
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk.
Mehet hozzá a vaj és a tejszín, amelyeket szintén összezúzunk a krumplinyomóval. Később a parmezánt és a tejfölt is hozzákeverjük, ehhez már egy villa is elég lesz.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, tegyünk még hozzá egy kevés tejszínt. Finomra vágott metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…