Fotó: Will Cook for Smiles
A klasszikus majonézes kukoricasaláta sokak kedvence, de kóstoltátok már a pikáns, lila hagymával és kaliforniai paprikával készült verziót?
Ki ne imádná a jó öreg majonézes kukoricát? Gyerekjáték az elkészítése, csupán 10-15 perc összeállítani, remekül passzol a különféle húsokhoz, karácsonykor pedig különösen népszerű köret. Most egy olyan arcát mutatjuk meg, amelynek az elkészítése ugyanolyan egyszerű, viszont sokkal sokkal izgalmasabb, mint az eredeti, a megszokott alapanyagok mellett ugyanis a lila hagyma, a kaliforniai paprika és egy cayenne bors is helyet kap az ételben.
500 g csemegekukorica
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 közepes fej lila hagyma
30 g majonéz
5 g mustár
60 g tejföl
só
bors
cayenne bors
Hideg vízben feltesszük a mirelit kukoricát, és a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük (természetes konzerv kukorica is használható).
Amíg a kukorica fő, a paprikákat megmossuk, apró kockákra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a cayenne borssal.
Ha a kukorica megpuhult, leszedjük a tűzről, leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már langyos, összekeverjük a majonézes mártással, a felaprított lila hagymával és az összedarabolt kaliforniai paprikával. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…