Vegáknak

Csőben sült zelleres krumpli

A sült krumplin és a főtt rizsen túl is van élet a köretek világában, például a kevésbé szaftos ételek mellé nincs is jobb, mint a csőben sült zelleres krumpli, ami olyan laktató, hogy akár főételnek is megállja a helyét. 

Ahogy egyre hűvösödnek a napok, kezdenek előkerülni a tartalmasabb fogások. A csőben sült finomságok különösen közkedveltek ilyenkor, hiszen viszonylag kevés előkészülettel ízletes és laktató ételt készíthetünk. A csőben sült zelleres krumpli száraz húsok és zöldségek mellé is kiváló köret, de akár önálló, húsmentes egytálételként is fogyasztható, a krumpli és a zeller párosa ugyanis már önmagában is felér egy főétellel.

Csőben sült zelleres krumpli

40 dkg zeller
60 dkg burgonya
2 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg
parmezán sajt
1 ek zsálya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

A krumplit és a zellergumókat megmossuk, megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm vastagságúra vágjuk, a zeller pedig először négybe vágjuk, és ezután szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük

A tejet és a tejszínt a tálba öntjük. Hozzászórjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a a durvára vagdosott zsályaleveleket, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Kivajazott tepsibe beleöntjük az egészet, és elegyengetjük úgy, hogy felül csak krumpli legyen.

Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak.

Ha a zöldségek elkészültek, meghintjük a maradék sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe.  10-15 perc alatt rápirul a sajt, és már kész is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Nora

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago